Mans de Sant

Consells de fisioteràpia per començar l’any de forma activa

Estem a punt de començar un nou any i, com és habitual, se’ns acumulen els plantejaments de bons propòsits que volem fer realitat durant el 2024. Volem proposar-te que l’activitat física terapèutica sigui quelcom a tenir molt en compte els pròxims dotze mesos.

Els fisioterapeutes som promotors d’activitat física, volem que es dugui a terme amb prudència i, en cas que la pràctica d’exercici suposi un canvi d’hàbits després d’un temps sedentari, recomanem consultar amb el fisioterapeuta per evitar lesions que poden afectar la millora física prevista.

Consells per iniciar l’activitat física

Hi ha una sèrie de consells que no ens cansem de repetir perquè formin part de l’imaginari col·lectiu. Per exemple, no és recomanable iniciar l’activitat física apuntant-se a un gimnàs sense haver fet una consulta prèvia per saber quin pot ser el millor tipus d’entrenament segons els objectius que ens hem posat, però també en el context del nostre estat físic real. De la mateixa manera que segurament no se’ns passarà pel cap córrer una marató sense entrenaments previs, tampoc ho hem de fer amb qualsevol altre tipus de repte.

Des de l’àmbit de la fisioteràpia es podrà dur a terme una valoració musculoesquelètica (amb una sola sessió n’hi hauria prou) per determinar l’estat articular i muscular del nostre cos. Amb això podrem rebre orientació sobre l’activitat física, l’esport o la disciplina més adequada per les nostres característiques i s’avaluarà si tenim ja condicions òptimes o cal fer un tractament previ.

A partir d’aquesta primera analítica, ja podrem traçar un pla d’entrenament per assolir els reptes del 2024. No és el mateix apuntar-se al gimnàs per una necessitat terapèutica puntual, que fer-ho senzillament amb la intenció de tenir una millor forma física en general.

És molt important establir un horitzó realista, amb objectius a curt i mitjà termini assolibles per mantenir la motivació alta. Un cop decidits, us animem a començar de forma progressiva amb les activitats més adequades, comptant amb una programació que permeti avançar tot acomplint mes a mes els objectius establerts.

 Consulta un fisioterapeuta abans d’anar al gimnàs

Articles recents

Skip to content