Mans de Sant

Un Nadal en plena forma amb consells dels fisioterapeutes

El Nadal és un dels moments més especials del nostre calendari. Se’ns acumulen festes, celebracions i compromisos durant 15 dies, acompanyats, no cal dir-ho, de dinars i sopars amb família i amics. El risc de cometre algun excés és obvi i, a Mans de Sant fem una aposta global i continuada per un model de vida actiu, i el Nadal també pot ser un bon moment.

Aquests dies també tenim bones excuses per estar en forma i no deixar de cuidar-nos. Les persones que fan atletisme d’una manera habitual poden gaudir de la Cursa dels Nassos, una tradició arrelada que cada cop es pot gaudir en més ciutats arreu de Catalunya el darrer dia de l’any. Aquestes curses, més enllà dels corredors que hi competeixen de manera professional, són un moment genial i també divertit per dir adeu a l’any fent una activitat física, però també lúdica. Per les condicions específiques d’aquestes curses i pel moment de l’any que és, cal preparar-se bé per prevenir lesions.

D’una banda, cal apuntar-s’hi només si ja s’ha fet un pla previ d’entrenament i, el dia de la carrera, cal escalfar convenientment abans i estirar també un cop acabi. Amb les temperatures habitualment fredes que fa aquests dies , aquesta preparació abans i després és fonamental.

Millorar l’estat físic

Durant els dies pròpiament de Nadal en què pot haver-hi dinars abundants, és recomanable seguir algunes pràctiques d’estiraments per tal de millorar l’estat físic. Per exemple, una simple passejada després d’un dinar abundant pot ajudar-nos molt en la

digestió i no exigeix una gran despesa d’energia. També hi ha una sèrie d’estiraments que es poden fer fàcilment a casa i ajuden que el cos no pateixi més del compte el sedentarisme d’aquests dies.

Els estiraments de bessons, per exemple, aconsegueixen reforçar la musculatura posterior i millorar el centre de gravetat del cos. Un bon exercici és situarse de forma inclinada en un angle de 180 graus recolzant els braços sobre un punt de suport a l’altura de la cintura (una taula, una cadira, etc.).

Posem les cames en un angle d’obertura còmode per a la pelvis i inclinem una mica els genolls. L’objectiu és que la musculatura lumbar i els bessons sentin la pressió suficient per controlar tota la cadena muscular posterior i es pot anar modificant la postura inclinant-se més o menys en funció de la pressió sobre l’esquena i les cuixes.

 La cursa del gall de Sant Cugat

Articles recents

Skip to content