Mans de Sant

Claus de fisioteràpia per a un postpart millor

Per a evitar que un problema relacionat amb el part pugui perdurar més del compte, des de Mans de Sant recomanem acudir a un fisioterapeuta expert en sòl pelvià, qui serà el professional encarregat d’avaluar a cada pacient i pautar uns exercicis i recomanacions per a agilitzar la seva recuperació.

Els fisioterapeutes ajudaran a cada dona amb un enfocament complet:

Recuperació d’una correcta dinàmica lumbo-pelviana: se centrarà en exercicis per a tonificar i treballar el posicionament, flexibilitat articular i to muscular, que inevitablement s’hauran vist perjudicats no sols en el moment del part, sinó durant l’embaràs.

  • Tractament del teixit danyat i les cicatrius: a moltes dones se’ls realitzen cesàries i episiotomies durant el part per a facilitar la sortida del bebè. Els tractaments específics del teixit danyat i cicatrius evitaran que puguin aparèixer disfuncions o dolor en el futur.

  • Normalització del to del sòl pelvià: el sòl pelvià és una zona més del cos que es pot entrenar i enfortir. Fer-ho després de l’embaràs és clau per a evitar problemes com la incontinència urinària i fins i tot problemes majors, com el prolapse uterí o despreniment de la matriu.

  • Recuperació d’una funció sexual satisfactòria: si les dones sofreixen dolor o molèsties després del part, la seva vida sexual també es veurà afectada. Per això, el tractament de fisioteràpia i la realització d’exercicis, pautats i guiats per un fisioterapeuta expert en uroginecología serà clau per a una vida sexual satisfactòria.

Treballar al costat del bebè

En moltes ocasions, algunes mares es veuen obligades a renunciar a cuidar-se després del part perquè no disposen de la capacitat per a separar-se del seu bebè durant algunes hores. No obstant això, practicar exercicis per a enfortir i recuperar el sòl pelvià després del part es poden realitzar al costat del bebè, fins al punt que existeixen grups terapèutics on el treball es dissenya tenint en compte al fill perquè participi a la seva manera en els exercicis.

A més, els fisioterapeutes recorden que durant la lactància també es poden donar problemes com l’edema mamari o anomalies musculars en la boca del bebè. Aquestes patologies també poden ser tractades amb exercicis de fisioteràpia dels quals també es beneficiarà el nounat gràcies al treball en equip amb matrones i logopedes.

L’important, indiquen els fisioterapeutes , és començar com més aviat millor amb aquests exercicis prèvia revisió ginecològica i autorització del metge, ja que serà la manera d’evitar que els problemes apareguin i obliguin la mare i al bebè a viure amb dolors i incomoditat durant més temps. El naixement d’un fill és un moment de felicitat que ha de ser viscut amb plenitud, i encara que no tot és de color de rosa tot el temps, la fisioteràpia pot ajudar al fet que, almenys, alguns símptomes i conseqüències del part es puguin atallar a temps i de la manera més còmoda possible..

 Los fisioterapeutas aconsejan ejercicios para después del parto

Articles recents

Ves al contingut