Mans de Sant

El massatge esportiu: s’ha d’incorporar al pla d’entrenament

Cal evitar rebre un massatge esportiu si ens trobem en estats febrils, si acabem de patir un traumatisme de qualsevol tipus, en cas de ruptura muscular o tendinosa aguda, en fractures no consolidades, ferides que no han cicatritzat, si patim alguna malaltia infecciosa, varius en estat avançat, trombosi, zona amb inflamació aguda, entre moltes situacions.

Aquesta és una de les contraindicacions dels fisioterapeutes de Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat.

D’altra banda, cal preguntar-se en quina zona del cos podem rebre un massatge de descàrrega. El més normal és a les cames, però en realitat es pot rebre en tot el cos.

Particularment per als corredors, la zona més recomanada, a part de les cames, és la lumbar. La majoria de corredors ha patit alguna vegada de dolor lumbar, però aquest pot ser causat per diversos motius: entre ells, per una mala tècnica de carrera o alguna debilitat muscular.

També, per hipertono muscular, molt comú al psoes. La sobrecàrrega o sobresolicitación dels lligaments lumbars i de maluc és també una malaltia molt freqüent, ja que al forçar provoquem un mecanisme de defensa del cos on la musculatura intenta suplir, en certa manera, la funció del lligament.

Un altre motiu pot ser utilitzar un calçat no adequat. Normalment el dolor lumbar no desapareix, s’aguditza creant contractures musculars que encara incrementen més aquest dolor.

Per exemple, en el tractament de sobrecarga de quàdriceps de jugador de tenis de l’acadèmia internacional de tenistes BTT de la qual Mans de Sant són fisioterapeutes oficials. En només una sessió va poder jugar sense problemes

Per tant, és molt important anar al fisio perquè valori quines són les causes del dolor lumbar i posar-li solució. Freqüentment, una de les tècniques que farà servir per a paliar serà la descàrrega de la musculatura, ja que sigui quin sigui el motiu, aquesta zona s’haurà sobretensionado i caldrà alliberar els teixits. També és molt recomanable combinar la descàrrega amb estiraments: aquesta combinació resulta molt efectiva per disminuir el to muscular i recuperar l’agilitat.

Com a conclusió, si ets esportista i estàs planejant presentar-te a una competició és molt important planificar les sessions de massatge i incorporar al teu pla d’entrenament. No dubtis plantejar al teu fisio.

Hem d’entendre que el massatge terapèutic / esportiu en una persona que entrena cada dia o gairebé cada dia és un element més dins de l’entrenament, ja que resulta de vital importància pel paper que juga en la prevenció de lesions i en la millora de l’eficiència de l’activitat esportiva.

Articles recents

Skip to content