Mans de Sant

Tractament de fasciïtis plantar i esperó calcani

La fasciïtis plantar és el trastorn en el qual la pell de la planta del peu s’inflama i s’endureix gradualment. La fasciïtis indica inflamació de la fàscia, un teixit fibrós molt fort que està sota la pell. En Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, tractem aquesta patologia. Primer s’ha de preparar el Cool Roller fred amb el punter de “bec d’ànec”.

És recomanable que primer es treballin els bessons fent rodament lliscant amb dues esferes per a relaxar la musculatura i moviment de rodament amb esfera posterior per al tendó d’Aquil·les (col·locant-lo prèviament en estirament). En cas d’existir adherència en el tendó, realitzarem un massatge transvers a les fibres amb el bec d’ànec.

Per al treball de la fàscia plantar treballarem amb dues esferes. Una mà la col·locarem en la cara dorsal del peu perquè no impacti amb la llitera i causi dolor i amb l’altra mà realitzarem moviment de rodament lliscant sobre la planta del peu (si es desitja es pot fer contrast de temperatures amb un Cool Roller fred i l’altre calent).

Per a ser més concret i arribar més profund en la fàscia, podem treballar amb l’esfera posterior i alternem amb dues esferes. Després del massatge aplicat anteriorment, podem amb la punta d’ànec realitzar pressió i lliscar per la planta del peu.

Per a l’esperó calcani, ens posicionem sobre ell i realitzarem pressió tipus cullera amb el bec d’ànec. A mesura que anem avançant en el tractament podem fer ús d’altres punters més invasius.

Punts clau per al tractament: massatge en fàscia plantar, treballar amb punters, espolón capdavanter 2-3, exercicis a casa..

 Tratamiento de fascitis y espolón con fisioterapia en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content