Mans de Sant

Què és un trencament fibril·lar

El trencament fibril·lar és una de les lesions més inesperades i temudes, ja que apareix sense avisar i ens pot apartar de l’activitat durant setmanes. En les línies que segueixen, us presentem les causes i conseqüències d’aquesta lesió, així com el seu tractament i prevenció. A Mans de Sant, som especialites en els tractaments de fisioterapia per a lesions com aquestes. Ens trobaràs a Sant Cugat del Vallès.

Arribem amb les presses, no escalfem suficient perquè no hi ha temps i de sobte … Pam! Un dolor s’apodera de nosaltres sense que puguem continuar. Els trencaments fibril·lars solen ser comuns en esports de força explosiva. En el cos humà hi ha tres tipus de fibres: teixit muscular llis, teixit muscular cardíac i teixit muscular esquelètic. Per al tema que ens interessa, ens centrarem en el teixit muscular esquelètic, anomenat així pel fet que aquestes fibres formen els músculs que mouen l’esquelet

La musculatura treballa majoritàriament de forma voluntària, encara que la seva contracció pot ser voluntària o involuntària. Entenem per contracció voluntària quan per exemple volem arribar a un got d’aigua. En canvi, una contracció involuntària és quan mantenim una postura, per exemple aguantar el cap recte sense que ens caigui cap endavant pel seu pes.

El teixit muscular té quatre funcions: realitzar els moviments muscular esquelètic. Per al tema que ens interessa, ens centrarem en el teixit muscular esquelètic, anomenat així pel fet que aquestes fibres formen els músculs que mouen l’esquelet. del cos, mantenir les posicions corporals, mobilitzar substàncies en l’organisme i generar calor. El moviment de la musculatura promou el moviment dels líquids del cos, ja que per exemple, les contraccions dels músculs de les cames en caminar, estimulen la mobilització del líquid limfàtic i contribueixen a la tornada de la sang cap al cor. Finalment, durant una contracció muscular, es produeix calor, el qual és utilitzat per mantenir la nostra temperatura corporal. Durant una acció, les fibres musculars es contrauen i es relaxen, fent així possible el moviment.

Quan realitzem exercici intens, de vegades al cap d’unes hores apareixen les famoses agulletes, també conegudes com DOMS, un dolor que ve acompanyat de rigidesa, debilitat i inflamació. Es creu que pot ser degut a microroturas musculars que ocorren quan practiquem un esforç més intens del normal.

Què és un trencament fibril·lar?

Un trencament fibril·lar pot ser produïda per una contusió directa oa causa d’una contracció ràpida del múscul al mateix temps que aquest s’estira, trencant o estripant-les fibres musculars. Això passa quan s’exigeix

Articles recents

Skip to content