Mans de Sant

Fisioteràpia per a la tendinitis de la pota d’oca

En un altre article vaig estar parlant de la tendinitis en general, una lesió que consisteix en la inflamació del tendó, aquesta estructura fibrosa que uneix el múscul a l’os. A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat del Vallès, som experts en els tractaments dels tendons.

Aquest article el dedicaré a la tendinitis de la “pota d’oca”. Molts us preguntareu què és això? Es tracta del conjunt de tendons que s’insereixen en la zona interna del genoll, que vénen de tres músculs de la cuixa, el semitendinòs, el recte intern i el sartorio.

El semitendinòs és un isquiotibial, va per la part postero-interna de la cuixa i és flexor de genoll i extensor de maluc. El recte intern és un aductor, va per la part interna de la cuixa i és flexor de genoll i aductor de maluc (portar la cama per a dins).

El sartori va des de la part externa del maluc fins a la zona interna del genoll, creuant la cuixa en diagonal, i és flexor de genoll i abductor (separador) i rotador extern de maluc.

Aquesta lesió és una de les més molestes a l’hora de córrer. El dolor comença a sentir-se en la zona interna del genoll, sobretot en donar grans gambades, i si no se li dóna importància i es continua entrenant, el més probable és que la intensitat del dolor vagi augmentant progressivament fins que acabi fent mal en activitats quotidianes del dia a dia.

El primer que cal fer és analitzar la possible causa, i veure si el problema ve d’un sol múscul, o els altres també estan afectats, o si tenen sobrecàrrega per algun bloqueig o desequilibri ossi a nivell de la pelvis.

El tractament consistiria a relaxar els músculs que ens estiguin donant problemes, encara que tampoc està de més donar-li un repàs als tres, per a evitar tensions en la zona de inserció dels tendons. A més d’estirar-los bé, alguna cosa importantíssim per a tornar a recuperar la longitud normal del múscul i donar un respir al tendó.

En cas que hi hagi algun bloqueig, caldrà fer unes maniobres de osteopatia per a manipular les articulacions. Caldrà fer repòs durant uns dies o setmanes, depenent de l’avançada que estigui la lesió, per a frenar la irritació, i també faríem tractament específic dels tendons, és a dir, la pota d’oca, per a reduir la inflamació i accelerar el procés de curació, per a això es farà tractament de fisioteràpia i s’aplicarà gel en finalitzar la sessió.

La volta a l’activitat es farà de manera progressiva, quan ja no hi hagi dolor, i s’enfortiran els músculs de manera analítica i global. Per a prevenir que torni a aparèixer, caldrà revisar la tècnica, si en córrer fem algun mal gest, si les sabatilles no són les adequades, etc. Moltes vegades una lesió deriva d’algun desajustament en una altra zona, asi que cal tenir-lo tot en compte.

 Tractament de la tendinitis amb fisioterapia

Articles recents

Ves al contingut