Mans de Sant

Fer exercici i anar al fisioterapeuta, claus contra l’artrosi

Realitzar exercici, mantenir-se en el pes adequat i acudir al fisioterapeuta si hi ha dolor o lesió, són algunes de les claus per fer front a l’artrosi, un procés degeneratiu al cartílag articular dels genolls.

Aquesta és una de les recomanacions de la campanya ’12 mesos, 12 consells de salut” del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Mans de Sant, com a centre col·legiat de fisioteràpia de Sant Cugat de Vallès, es vol fer ressò d’aquesta recomanacions.

Així, recomanen a les persones amb artrosi treballar amb el fisioterapeuta perquè sigui aquest professional qui avaluï la seva funcionalitat, força, capacitat de control de moviment i nivells de dolor i pugui definir diferents programes d’exercicis adequats a les condicions i formes de vida de cada persona.

L’artrosi afecta a més del 43% de la població major de 40 anys, tot i que no sempre es manifesta amb dolor articular. És una malaltia que es produeix de forma comuna pel pas dels anys i que es pot veure agreujada per factors molt presents avui en dia com la falta de descans, l’estrès, l’obesitat, la debilitat muscular o, fins i tot, els pensaments negatius sobre la lesió.

La recuperació amb el fisioterapeuta

No obstant això, seguint els consells que ofereixen els fisioterapeutes en el clip, en la majoria dels casos, l’artrosi no té perquè donar complicacions. La inactivitat augmenta el dolor, de manera que en el procés de recuperació és fonamental donar-li a les nostres articulacions l’exercici que necessiten i, en aquest punt, el fisioterapeuta ens dona les indicacions necessàries per progressar.

 La fisioterapia ajuda contra l’artrosi a Sant Cugat

Articles recents

Ves al contingut