Mans de Sant

Activitat física contra els perills del sedentarisme

Després de les setmanes de Nadal és un moment idoni per recordar els perills del sedentarisme. Per aquesta raó, volem donar una sèrie de consells posturals i d’exercici terapèutic per evitar les seqüeles de la manca de moviment. Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat i a domicili, es fa ressò d’aquests consells.

Les recomanacions se centren en la necessitat del canvi postural i l’activació per evitar futures malalties articulars o musculars. Aixecar-se cada 45 minuts, estirar l’esquena o programar una alarma per fer un canvi postural són algunes de les pautes suggerides per la fisioteràpia.

A més, és recomanable combinar aquestes indicacions amb activitats físiques com caminar, nedar, córrer o anar amb bicicleta, entre d’altres.

L’activitat física, del tipus que sigui, és beneficiosa per a la nostra salut a qualsevol edat: millora la qualitat de vida, prevé malalties i, en si mateixa, no provoca danys ni a les articulacions ni a l’esquena si es realitza adequadament. Cal posar-se, això sí, en mans de professionals i deixar-se guiar.

Mantenir-se actiu

Sobrepès, obesitat i el seu efecte en malalties cardiovasculars ens haurien de fer estar alerta tant en l’entorn laboral com en el social per mantenir-nos actius en tot moment, mitjançant l’activitat física i els canvis posturals.

Davant les circumstàncies excepcionals en què ens trobem, derivades de la crisi sanitària pel coronavirus que fa que els gimnasos estiguin tancats en la seva gran majoria, els fisioterapeutes insisteixen en la necessitat de fer exercici a casa seguint les directrius dels professionals i anima la ciutadania a moure’s.

 Els fisioterapeutes recomanen mantenir-se actiu a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content