Mans de Sant

Tractar amb fisioteràpia la lesió del tendó rotular

Ningú programa una lesió en la seva agenda. I és que, com va dir el savi, “és una llàstima fer-se mal”. En resulta una pura nosa que ens treguin forçadament de la nostra rutina diària; entrenament, treball, família… Per a tots els que quan ens apareix una lesió, comptem els dies que ens falten per tornar a córrer, és aquest l’article indicat. El gerent del centre de fisioteràpia de Sant Cugat del Vallès, Mans de Sant, Ivan Alòs, exposen diferents lesions que afecten els runners. Aquest reportatge ha estat publicat a la prestigiosa revista TRAIL.

El tendó rotular és el que fa possible que, quan el quàdriceps es contrau, es produeixi l’extensió del genoll. Com ja sabem, els tendons són aquestes fibres parcialment elàstiques que connecten el múscul amb l’os. El rotular en qüestió connecta la part inferior de la ròtula amb la tíbia. Són diversos els motius pels quals es pot inflamar aquest tendó: moviments repetitius, debilitat del quàdriceps o descompensació de la musculatura, realitzar un mal gest o tenir una mala tècnica corrent … Tot i que també pot ser congènit, una desviació de la ròtula en l’articulació pot causar el mateix desgast i irritació, i amb les mateixes conseqüències.

Els seus símptomes poden ser dolor a la cara anterior i inferior de la ròtula augmentant amb l’esforç, dificultat per moure el genoll i inestabilitat després d’estar una estona assegut. El moviment de realitzar una flexió de cames o posar-se acotades pot resultar molt molest. Si la inflamació és lleu seran suficients uns dies de repòs, i aplicar-nos gel (10/15 minuts de dues a tres vegades per dia). En tot cas, acudir al fisioterapeuta ajudarà a curar més ràpidament la lesió, de quina manera?

Realitzant un massatge transvers profund Cyriax, molt efectiu per a la regeneració del teixit, i descontracturant i descarregant els quàdriceps per reduir la tensió global de la zona. Per baixar la inflamació també és molt efectiu que ens facin teràpia amb Indiba, màquina de radiofreqüència que transmet calor en profunditat i estimula l’aportació sanguínia, ajudant així a la regeneració cel·lular. Les ones de xoc també són molt efectives com a mètode de tractament per a les tendinitis en general. Passada la fase aguda de la lesió, ens convindrà realitzar exercicis isomètrics de quàdriceps suaus, i a mesura que augmenti la tolerància, realitzar també exercicis excèntrics.

 Un massatge de fisioterapia a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content