Mans de Sant

Tractant l’esperó calcani d’un pacient amb fisioteràpia

A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referencia a Sant Cugat del Vallès, ens trobem tot tipus de lesions que hem de solucionar per millorar la qualitat de vida dels nostres pacients. Un d’ells, un home 44 anys, que practica running i juga a pàdel, va visitar el nostre centre amb molt dolor provocat per un esperó calcani.

L’esperó calcani és una prominència òssia que es produeix en el taló, just en la curvatura ascendent i anterior al punt de suport de l’os calcani. El seu nom procedeix etimològicament de la paraula esperó, amb la qual es relaciona tant per la seva situació com per la seva forma. L’esperó es dolorós i priva del suport normal del taló. S’envolta d’una borsa inflamatòria que també és dolorosa.

L’esperó es produeix com a conseqüència de la tensió que pateix la fibra subcutània que està situada sota el peu, com la aponeurosis plantar, a causa de determinats moviments, en particular en persones amb sobrepès o que tenen els peus molt arquejats o realitzen exercicis violents.

Tractant l’esperó amb fisioteràpia

El tractament de fisioteràpia que se li va fer a Mans de Sant va consistir en primer lloc fer un massatge amb ones de xoc i després crioteràpia amb Cool Roller fred. El gerent de Mans de Sant, Ivan Alòs, indica que les ones de xoc són el millor tractament possible per aquesta patologia.

Així mateix, el massatge amb Cool Roller és ideal per relaxar la musculatura i la fàscia plantar. A més amb aquesta eina creada i patentada per Mans de Sant, es pot continuar amb el tractament a casa, aplicant automassatge. Es posa el Cool Roller a sobre d’una estora, a continuació es col·loca el peu o el peu a sobre i es fa pressió. El pacient es pot recolzar en una cadira o taula. També va bé rodar el Cool Roller fred sota el peu. De fet. el Cool Roller es pot guardar al congelador i fer-lo servir les vegades que es vulgui.

 Tractant esperó calcani amb fisioterapia a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content