Mans de Sant

Pressió lliscant amb Cool Roller

La nova tècnica Criomassatge Terapèutic en Sec d’abordatge dels punts gallet consisteix a treballar en primer lloc la fàscia superficial del múscul en el qual es troba el punt gallet afectat, la tècnica serà mitjançant un lleu estirament del mateix (buscant la primera barrera de resistència) juntament amb una pressió lliscant del Cool Roller de manera profunda i lenta, amb aquesta tècnica aconseguim una analgèsia i relaxació del múscul en qüestió, podem realitzar tres passis per sobre del múscul buscant en cada passada la nova barrera de resistència. En Mans de Sant el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat utilitzem aquesta tècnica.

Al pacient se li ha de donar una referència inicial amb la qual jutjar la millora de la seva amplitud, de mobilitat després del tractament, de manera que pugui ser conscient dels progressos realitzats.

Mentre s’aplica pressió lliscant del Cool Roller es conserva un estirament suau per a mantenir el múscul estirat fins a la barrera. A mesura que el múscul s’afluixa, el terapeuta retiba suaument el que s’hagi distès per a restablir una nova posició d’estirament que torni a aconseguir la barrera.

Per a una major eficàcia de la tècnica s’ha de tenir en compte:

Ritme:

S’ha de procurar fer un ritme harmònic i continu per a contribuir a la relaxació del pacient.

Velocitat:

En cas de la pressió lliscant la velocitat del traç realitzat ha d’oscil·lar entre els 1 i 3 cm/s.

La velocitat ha de variar-se depenent de la sensibilitat del pacient (a major molèstia menor velocitat) i de la resistència oferta pel teixit (a major resistència menor velocitat).

En principi no s’ha d’utilitzar lubrificant.

Intensitat:

Dependrà en tot moment de les característiques del pacient i de l’àrea a tractar.

Pot ser una mica molest per al pacient però mai sobrepassar el llindar del dolor.

Procediment de la tècnica fascial:

S’ha d’aplicar una pressió més lliscament amb el múscul en lleuger estirament amb la superfície del CR damunt del musculo a tractar fins a notar que les fibres es van deixant anar, anirem avançant lentament fins a notar que s’allibera la tensió.

La direcció serà a favor de les fibres.

S’han de fer tres passades en el múscul abans de començar a utilitzar la següent tècnica.

La superfície de contacte del Cool Roller pot ser més o menys àmplia segons la pressió i la zona a tractar com més gran és la superfície de contacte, més difícil pressionar de manera profunda el múscul.

Mentre més fred estigui el CR més eficàcia i analgèsia tindrà.

A mesura que anem avançant anirem notant les bandes tibants i els punts gallet a tractar.

El nostre objectiu és:

  • Rebaixar la tensió.

  • Canviar la ubicació o la qualitat de la barrera motora. Es percep una sensació de com si fos un coixí probablement relacionada amb la hidratació tissular.

  • Disminuir el dolor a la palpació.

  • Crear hiperèmia.

  • Disminuir el dolor en el moviment.

 Un fisioterapeuta fent massatge amb Cool Roller

Articles recents

Skip to content