Mans de Sant

Posar-se en forma sense lesions

Posar-se en forma no sempre és fàcil i, a vegades, la pressa o l’excés de ganes accelerar el procés, ens poden encaminar a una sèrie d’errors que acaben suposant l’efecte contrari al desitjat. Hi ha moltes asseveracions respecte a tot el que envolta el tema de fer exercici o posar-se en forma que no casen amb la realitat, que són llegendes o mites que s’han de rebutjar. És necessari corregir alguns hàbits que s’adquireixen per desconeixement o pels motius que siguin, i que l’únic que fan és perjudicar els objectius marcats. A Mans de Sant tenim molta experiència a Sant Cugat en tractaments de fisioteràpia per a evitar lesions.

Per exemple, no per entrenar més significarà que s’ha fet millor. Un sobreentrenament pot ser molt nociu i pot provocar una sèrie de lesions que, a la llarga, faran que tot aquest temps sigui perdut. És bàsic, durant els entrenaments, establir els temps de recuperació necessaris, no els que ens vinguin de gust. Un criteri apte, en aquest sentit, evitarà lesions i altres contratemps. Cal, però, un professional ens aconselli sobre aquesta matèria. Un altre error que cometen molts principiants és el de començar amb un excés de força els primers dies, sense cap mena de planifi cació ni programa. Hem de tenir paciència i constància i no voler-ho cremar tot de pressa i sense pensar. Per això, hem de desconfi ar de qui ens garanteixi resultats immediats.

És important saber que, per notar realment els beneficis de l’entrenament és imprescindible tenir molta constància i un període mínim de sis mesos per poder avaluar amb correcció si tot funciona com és degut. De manera progressiva Exercitar-nos de manera progressiva, sense abusos, però, tampoc conformant-nos amb poc, és la quantitat ideal. La balança ha d’estar equilibrada i el repte ha de ser que els entrenaments o els exercicis siguin moderats, és a dir, que l’endemà no notem dolor ni un excés de cansament.

Un error molt freqüent és el de pensar que pel sol fet d’anar al gimnàs, ja n’hi ha prou. Si anem al gimnàs i la resta de dies no ens movem de la cadira o del sofà, no ho fem bé. Si no vigilem l’alimentació, també caiem en un nou error. Practicar un esport o fer exercici, han d’anar estretament vinculats a moure’ns, a caminar o a pujar o baixar escales quan tenim l’ocasió.

 Entrenamiento tiene que ser con fisioterapia en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content