Mans de Sant

Physium per reduir l’ansietat i l’estrès

Physium és un dispositiu mèdic (feu clic aquí per accedir al certificat CE de producte mèdic) que produeix un estímul mecanoterapéutico, semblant al massatge que exerceix la teràpia manual, mitjançant el sistema buit pulsatiu a través de capçals que s’apliquen sobre la pell. Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat del Vallès, té en exclusiva per als santcugatencs Physium. Es tracta d’una metodologia de treball, concretament, el Mètode Saló Darder, aplicat a través d’una màquina d’última generació.

L’acció mecànica profunda en els teixits miofascial i neuronal:

  • Relaxa, tonifica i flexibilitza músculs i fàscies.

  • Mobilitza els teixits en els seus diferents plans, alliberant adherències.

  • Activa la resposta neuronal, reduint el dolor i l’ansietat.

  • I estimula la circulació venosa i limfàtica.

  • Reequilibrant el sistema nerviós vegetatiu

Physium estimula els mecanoreceptors cutanis i subcutanis que promouen l’activitat parasimpàtica, igual que qualsevol tècnica de massatge. Aquests senyals estimulen l’activitat vagal (Field, 1998) i augmenta el nivell de dopamina.

L’activitat vagal provoca una relaxació reflecteix que pot reduir l’estat d’ansietat (Wall i Melzack, 1984; Diego 2010) en una sessió de massatge (Moyer et al, 2008). L’augment de la dopamina pot disminuir l’estrès i la depressió en diverses sessions de massatge (Moyer et al, 2008).

El massatge terapèutic pot ser una opció efectiva de tractament per a una sèrie de problemes psicològics (Bost i Wallis, 2006). També pot ser utilitzat per a promoure el benestar general i millorar l’autoestima (Frey Law et al 2008; Downey et al 2009; Back et al 2009; Ferrell-Torry, AT & Glick, 1993), per augmentar l’estat d’ànim i mental ( Weinberg et al, 1988) i la qualitat de vida (Moyer et al, 2004).

Physium està sent utilitzat en els centres de fisioterapeutes. Mans de Sant és un dels centres de referència en els quals es tracta als pacients amb aquesta tecnologia innovadora.

Articles recents

Skip to content