Mans de Sant

Ones de xoc, ideals per tractar moltes patologies

Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, ha incorporat un nou aparell d’ones de xoc. Es tracta d’oferir el millor servei als nostres clients perquè tinguin la millor aparatologia a la seva disposició. Els fisioterapeutes de Mans de Sant han fet un curs per formar-se en l’ús d’aquest nou mètode de fisioteràpia per poder aplicar-lo per reduir les patologies com epicondilitis, fascitis plantar amb espolon calcani, síndrome del tendó rotulià, calcificació del tendó del supraespinós, tractament del trocanteritis, sindrome Dupuytren.

La teràpia d’ones de xoc radial (RSWT) és un mètode per al tractament de trastorns ortopèdics superficials desenvolupats en els últims 20 anys. Una gran experiència i un gran nombre d’informes ara ha confirmat la seva eficàcia.

La solució original d’ones de xoc estava enfocada amb molt curta durada i a màximes pressions d’ús del primer litotriptor per trencant pedres al ronyó (Shockwave enfocada), que va aconseguir destruir els cossos sòlids a l’interior del cos humà sense danyar el teixit que recobreix (1980). Aquest sistema s’ha convertit ara en un mètode alternatiu i de baix cost del tractament dels problemes ortopèdics superficials amb eficiència pràcticament idèntics.

El mètode extrem d’utilitzar ones de so inclòs amb alta intensitat va ser seleccionat pel fet que les ones acústiques / mecàniques de força es poden enfocar en un punt definit amb un reflector parabòlic per assegurar que els límits de tensió no superin en el teixit restant. Depenent de la geometria de la lent, l’enfocament és de 7 a 14 cm de la font d’ones de xoc.

Les ones de xoc focalitzades van ser inicialment només s’utilitzades experimentalment per problemes superficials ortopèdics com la calcificació (esperons del taló i d’impacte) i les condicions dels tendons i d’inserció resistent a la teràpia.

Els èxits resultants va encoratjar les companyies de dispositius mèdics per desenvolupar un mètode menys costós i més fàcil d’usar com un l’alternativa d’ones de xoc radials. Un projectil és accelerat en una peça de mà en forma de pistola i el projectil impacta un sòlid cos i transferències part de la seva energia mecànica en el cos.

L’objectiu d’aquest desenvolupament alternatiu va ser generar una ona de xoc amb les mateixes propietats de l’ona de xoc enfocada amb un equip senzill.

Un projectil molt lleuger (aproximadament 4 grams) s’accelera a una velocitat molt alta per aire comprimit i després realitza un aplicador pràcticament fixa amb una alta massa (aproximadament 45 grams) amb un impacte sobtat. Això dóna lloc a una ona de xoc que irradien des del aplicador amb un augment molt fort i alt contingut d’energia.

Els desenvolupadors de la teràpia d’ones de xoc radials que utilitzin sistemes d’aire comprimit tant, interessats en què confirma que les seves ones de xoc també són capaços de desencadenar la cavitació. Recordeu que l’objectiu de l’ona de xoc enfocada va ser blanc de cavitació per a la destrucció de càlculs renals, perquè se suposava que l’efecte positiu de la teràpia d’ones de xoc de problemes ortopèdics es basa en els processos de reorganització després d’una destrucció específica causada per microcavitación a nivell cel·lular.

Però els resultats empírics d’ús clínic han demostrat des del principi que també es van aconseguir efectes positius en els nivells més baixos d’energia. De fet, els estudis indiquen generalment que els millors resultats es van aconseguir en nivells molt per sota del llindar de cavitació.

D’acord amb els últims descobriments científics, per tant, es pot suposar que els efectes positius es poden atibuir únicament als processos reactius causats per l’estrès mecànic i no a la cavitació o la destrucció cel·lular.

 Tractament de fisioteràpia amb ones de xoc

Articles recents

Skip to content