Mans de Sant

Massatge fisioterapèutic de tòrax

El massatge fisioterapèutic és una disciplina que va ser desenvolupada en una clínica o centre de fisioteràpia a Sant Cugat del Vallès, anomenada Mans de Sant. Aquesta és una clínica que compta amb 9 treballadors i on a més s’ha desenvolupat la tècnica del Criomasaje Terapèutic en Sec amb Cool Roller.

En la zona del tronc trobarem un lligament i uns músculs molt importants: el lligament interespinós dorsal i els músculs intercostals. En relació amb el lligament interespinós dorsal, que uneix a totes les apófisis espinoses i és palpable, es lesiona quan la persona usa un sofà o superfícies toves per a anar a dormir, quan cau i es colpeja directament la zona de l’esquena a nivell de les apófisis espinoses, entre altres raons. En el cas dels músculs intercostals la lesió ocorre quan les forces que actuen sobre la columna van en contra del moviment que realitzen els músculs en tensió.

Sempre és necessari començar amb la valoració dels lligaments i els músculs. La palpació del lligament interespinós dorsal dóna una pista d’on prové el dolor, ja que en molts pacients el dolor està difús o es creu ser muscular fins que es palpen. Després s’ha de procedir a la realització del massatge.

Articles recents

Skip to content