Mans de Sant

Massatge de la fàscia plantar amb Cool Roller

Una fantàstica eina que s’adapta a qualsevol mena de superfície del nostre cos i fa que les teràpies, tant en el consultori del fisio com a casa, siguin còmodes i beneficioses és el Cool Roller. Sota el concepte del massatge terapèutic amb contrast fred-calor, aquesta eina creada per Iván Alòs, fisioterapeuta de Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat, és molt efectiva i cada vegada són més les aplicacions que li podem donar.

En aquest vídeo el mateix Iván Alòs t’explicarà com utilitzar el CoolRoller per a tractar patologies del peu, específicament de la fàscia plantar.

Què és la fàscia plantar?

La fàscia plantar és un teixit fibrós i molt gruixut que es troba al peu, en la planta. La fàscia plantar connecta l’os calcani (al qual coneixem com el taló) amb els metatarsians (els ossos dels dits del peu.

La fàscia plantar té una funció molt important: mantenir l’arc del peu. L’arc plantar és el que ens permet mantenir l’equilibri, distribuir el pes de manera més uniforme quan caminem i adaptar la nostra trepitjada als diferents tipus de terreny amb els quals ens podem trobar en caminar.

Cuidar els nostres peus ha de ser un hàbit dia a dia degut a la seva gran importància.

Principals patologies que afecten la fàscia plantar:

Podem trobar 2 patologies molt freqüents que afecten a aquest teixit fibrós. Elles són:

Fasciïtis Plantar

La fasciïtis plantar és la inflamació de la fàscia plantar. La inflamació de la fàscia genera molt dolor, hi fa difícil el recórrer distàncies, per molt petites que siguin. La fàscia s’inflama quan és sobreestirada o és sobrecarregada: l’estirament excessiu genera trencament de les seves fibres i la conseqüent inflamació.

La fasciïtis plantar es pot donar en persones que exigeixen molt a la seva fàscia (per exemple, és típic que els corredors sofreixin de fasciïtis), però també en aquelles persones que no porten cap mena d’activitat i estan passades de pes.

També es pot generar una fasciïtis quan s’utilitzen sabates que no contribueixin al manteniment de l’arc del peu o quan existeix una hipertonía del tríceps sural.

Esperó calcani

L’esperó calcani és una ossificació de la fàscia plantar en la seva inserció en el calcani; és a dir: la fàscia es torna os. Això és una fase avançada de la fasciïtis plantar: quan la fàscia és sobrecarregada excessiva i continuadament la inflamació es cronifica, es dipositen cristalls de calci i es forma a poc a poc un os.

Existeix la creença que és aquest creixement ossi el que fa mal, però en realitat no. El que genera el dolor és la inflamació constant, i és necessari acabar amb ella per a poder eliminar per complet el problema.

Pautes per al massatge terapèutic amb Cool Roller al peu

El massatge amb Cool Roller al peu és molt senzill com vas poder veure en el vídeo. Aquí et deixem els consells esmentats més importants, perquè prenguis nota:

Per a fasciïtis plantars i espolones calcanis el millor és utilitzar el Cool Roller fred, ja que els processos inflamatoris responen millor a aquest agent.

Per a realitzar el massatge el millor és aprofitar el pes corporal. Posa el CoolRoller en el sòl i posa el peu sobre ell, després secunda a poc a poc el teu pes en el CoolRoller i mou el peu, cap endavant i cap endarrere. Veuràs com el massatge és efectiu i no necessites de tant d’esforç.

Aprofita la forma del Cool Roller per a diferents massatges. Col·loca el peu sobre una de les esferes o sobre ambdues, depenent del que vulguis treballar.

 Massatge de fisioteràpia con Cool Roller a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content