Mans de Sant

L’ús inadequat del mòbil i tauletes afecta la salut

L’ús continuat de dispositius mòbils pot afectar de manera negativa la nostra salut, tot generant un nou tipus de malalties entre les quals hi ha lesions en dits i canells o el “Text Neck” (el mal de coll associat a l’escriptura i els jocs en telèfons mòbils i tauletes).

Els fisioterapeutes expliquen que l’ús continuat d’smartphones, tauletes i dispositius mòbils, en general, pot afectar de manera negativa la nostra salut i fer-ho a diferents nivells. Algunes de les patologies que es deriven d’aquests mals usos són: la fatiga visual, les lesions que es produeixen en canells i en dits (principalment, en els polzes) i altres patologies musculars que són conseqüència directa de l’adopció de males postures, com és el cas de la ja coneguda com a “Text Neck”, que no és altra cosa que el mal de coll que provoca l’ús continuat del telèfon mòbil si no s’adopta una postura del coll correcta.

Els fisioterapeutes aconsellen que si fem servir una pantalla de manera freqüent i durant molt de temps i no tenim cap necessitat de manipular-la (com, per exemple, si mirem una pel·lícula o seguim un curs online des d’una tauleta o dispositiu mòbil), sempre és recomanable que col·loquem el dispositiu sobre una superfície plana i a una alçada que permeti tenir el coll completament recte.

A més, els fisioterapeutes insisteixen en la necessitat de tenir cura dels polzes, que són els dits que més pateixen quan xategem amb el mòbil o juguem a videojocs i que, per tant, són els que presenten un major risc de lesions. És per això que sempre s’aconsella una cosa tan bàsica com fer servir notes de veu si ens notem els dits fatigats, com a mètode alternatiu d’escriptura.

 Una dona mira el mòbil en mala postura, segons els fisioterapeutes de Sant Cugat

Articles recents

Skip to content