Mans de Sant

Les lesions més habituals en els esports

Les lesions més habituals que es deriven de la pràctica esportiva es poden catalogar de diferents maneres. Hi ha les musculars que, com denota el seu nom, són les que afecten els músculs com les contusions, les enrampades, les contractures, l’esquinçament o els trencaments. Altres són les articulars, que afecten un o més teixits dels que componen l’estructura articular, com ossos, tendons o cartílags.

Pel que fa a les lesions tendinoses, es refereixen a les que afecten els tendons i que poden esdevenir tendinitis, trencaments parcials o totals, o torçades. Finalment, altres tipus de lesions són les que incideixen en la columna vertebral, que poden derivar en luxacions, inflamacions o traumes en els ossos, tendons i músculs en aquesta zona.

Algunes de les lesions apareixen amb més freqüència que altres quan es practica un esport. Per exemple, l’esquinç de turmell, que es produeix en doblegar o girar el turmell de manera inusual. Són molt freqüents en esports com el futbol i el tennis i altres que requereixen moviments ràpids, com salts i canvis constants de direcció dels peus

També són molt típiques les enrampades, també conegudes com a rampes. Acostumen a aparèixer després de sessions intenses i prolongades i consisteixen en un espasme del múscul esgotat. També és molt comuna la distensió inguinal, que és l’estirament excessiu del múscul de la part interna de la cuixa que es lesiona o trenca. Aquesta lesió provoca inflor, espasmes i dificultats a l’hora de caminar.

A Mans de Sant som especialistes en massatge esportiu. Per això, els nostres fisioterapeutes poden tractar aquestes patologies amb les tècniques més innovadores i efectives.

 Un fisioterapeuta de Mans de Sant tracta una esportista a Sant Cugat amb fisioterapia

Articles recents

Skip to content