Mans de Sant

Les lesions esportives més habituals

Les activitats esportives, siguin professionals o no, poden provocar distensions musculars o inclòs lesions greus. Si aquests problemes no reben l’atenció i el tractament adequats, poden empitjorar

La fisioteràpia esportiva inclou el tractament pràctic i rehabilitació, però també la prevenció de futures lesions i millora del rendiment esportiu. A més, aconseguiràs: més mobilitat, més força, disminució dels nivells de dolor, temps de recuperació més ràpid.

Fer una vida activa i practicar esport es molt recomenable, però sempre amb precaució. Les lesions esportives són el resultat de males pràctiques a l’entrenament o de l’ús inadequat de l’equip d’entrenament.

Lesions més freqüents

Articulars; Afecten l’estabilitat i el funcionament correcte de l’articulació, com lligaments, meniscos i superfícies articulars. Les lesions més conegudes són els esquinços de turmell i de genoll i els trencaments de lligaments i meniscos del genoll. La base per tractar i rehabilitar aquesta mena de lesions és la recuperació de l’estabilitat de l’articulació amb exercicis de propiocepció.

Esportives musculars: Són afeccions de l’estructura del múscul, com contractures, distensions o trencaments fibril·lars. Si hi ha danys a l’estructura del múscul, la recuperació ideal és el repòs. Durant aquest període es patirà una pèrdua de força, així que el tractament fisioterapèutic se centrarà en la recuperació de la força.

Tendinopaties: Es produeixen quan s’augmenta la càrrega d’exercici a un nivell qeuel tendó no és capaç de suportar. L’estructura del tendó pot modificar-se si la sobrecàrrega no es modifica i pot portar a lesions de llarga durada. Per tal de recuperar la força muscular, recomanem controlar progressivament les càrregues amb les quals s’entrena.

Fractures: Es poden donar per traumatisme o fractura d’estrès i es produeixen per una sobrecàrrega. Totes les fractures necessiten un període d’immobilització perquè l’os se soldi. Per a nosaltres és fonamenal recuperar la funcionalitat de la zona lesionada, la mobilitat i l’estabilitat de les articulacions.

Un bon escalfament i dur a terme els exercicis amb una bona tècnica per evitar sobrecàrregues és imprescindible. Practicar esport és molt saludable i el risc de lesions no ha de ser un obstacle.

 Un fisioterapeuta tracta una pacient

Articles recents

Skip to content