Mans de Sant

La teràpia de contrast de calor i fred amb Cool Roller

A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat del Vallès, apliquem diverses tècniques desenvolupades després d’anys d’estudis i posada en pràctica. Com a experts en el massatge fisioterapèutic tenim un coneixement ampli sobre la teràpia de contrast, que combina l’aplicació d’aigua calienta i freda durant el mateix tractament. Així aconseguim reduir la congestió i al mateix temps activar la funció orgànica.

En primer lloc, la teràpia amb calor produeix un efecte de dilatació dels vasos sanguinis augmentant l’oxigenació del teixit i millorant el metabolisme. Així mateix, relaxa i produeix una resposta per estimular el sistema immune. Una altra de les seves funcions és que fa que els leucòcits (glòbuls blancs) migren fora dels vasos sanguinis, cap als teixits que netegen l’organisme de les toxines i l’ajuda a eliminar les deixalles. Ajuda a regenerar el múscul.

En canvi, quan actuem amb el fred provoquem una constricció reduint la inflamació i provocant analgèsia, la qual disminueix el dolor i tonifica els músculs debilitats. És molt útil com antiinflamatori en cops, caigudes, tendinitis, esquinços, entre d’altres situacions.

La majoria d’aquests efectes traumàtics responen de manera positiva a la teràpia de contrast, ja que quan combinem calor i fred s’augmenta la circulació sanguínia aportant més oxigen a la zona. Per mitjà del massatge de contrast, la calor incrementa el flux sanguini a la zona afectada per portar nutrients al múscul; posteriorment amb el fred s’aconsegueix que aquesta sang es desallotgi de la zona afectada netejant les cèl·lules mortes i les toxines que es troben en l’organisme. Aquesta operació es repeteix perquè novament arribi sang amb oxigen i nutrients que continuen rehabilitant el múscul.

Massatge amb Cool Roller

Mans de Sant és l’únic centre on es pot dur a terme aquest massatge de contrast amb Cool Roller, l’única eina que combina el massatge profund amb l’aplicació de fred o calor. Això sí, perquè la teràpia de contrast sigui eficient cal que primer faci tècniques de massatge amb Cool Roller calent durant aproximadament 3 minuts. A continuació s’ha de fer un massatge amb el Cool Roller bé fred durant tres minuts més (sense aprofundir massa en el massatge). Es pot repetir aquesta operació un mínim de tres vegades. Amb aquesta tècnica senzilla, aconseguirà una relaxació i alleugeriment immediat de la zona danyada Aquesta tècnica és molt recomanable en contractures musculars en zona lumbar dorsal i cervical de l’esquena

L’aplicació de fred amb Cool Roller està indicada per al tractament de lesions doloroses (per exemple torçades de turmell, contusions menors, etc.) però també per alleujar dolors crònics provocats per lesions musculo-esquelètiques. El fred també ajuda a reduir el entumiment, la inflamació, el dolor, migranyes, cel·lulitis, picades, agulletes i afavoreix la circulació de les cames. Per tenir Cool Roller fred només cal posar-lo al congelador i ho tindrà sempre a punt per al seu ús.

Pel que fa a Cool Roller en calent, està indicat en cas de dolors musculo-esquelètics crònics (sempre que no s’observi inflamació aguda o es noti la zona inflada) .El calor alleuja el dolor i ajuda a reduir els espasmes musculars. Recomanem posarel Cool Roller (sense el tap) dins del microones: 650W 35 segons o 800 W 30 segons. Traieu el Cool Roller acuradament del forn o microones, cal tapar-lo i moure’l per repartir bé el líquid de dins i es distribueixi la calor uniformement.

 Fisioteràpia amb Cool Roller a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content