Mans de Sant

La punció seca és la solució als dolors i contractures

Dolors musculars? Contractures que no cedeixen? La punció seca pot ser la solució.

La punció seca es defineix com una tècnica semi-invasiva, ja que les agulles penetre en la pell a la recerca d’un punt gatell que és el que causa el dolor miofascial. Aleshores, cal pressionar-lo, desactivar-lo i posar fi a les molèsties.

Aplicada per un fisioterapeuta qualificat, aquesta tècnica ajuda a desactivar els punts gatells dels músculs i millorar la teva mobilitat.

Què són els punt gatell

Els punt gatell és una zona híperirritable localidada en una banda tibant d’un múscul esquelètic que genera dolor amb la compressió, distensió, sobrecàrrega o contracció del teixit que generalment respon amb un dolor referit. Els punts gatell són molt dolorosos sobretot quan es pressionen.

Les principals causes són: sobrecàrrega de la musculatura, moviments repetitius o monòtons d’un mateix grup muscular, sobrecàrrega produïda per una contraccio muscular o sedentarisme.

Per trobar el punt gatell, l’estimulació del múscl és vital, ja que si es produeix dolor hi ha un punt gatell.

L’agulla es pot considerar l’extensió dels dits del fisioterapeuta. Una tàctica palpatòria més, gràcies a l’efecte “vareta”. L’agulla permet percebre els canvis a la fermesa dels teixits travessats.

Per què escollir la punció seca?

És molt efectiva en el tractament dels punts gallet.

Accelera la recuperació.

Permet accedir als teixits que manualment són més complexes.

Hi ha una disminució immediata del dolor.

Aconsegueix una regeneració total dels teixits en 48-72 hores sense deixar cicatrius.

A més poden tractar patologies com tendinopaties, lumbàlgies, lesions esportives, artrosi, cervicàlgies, dolors de cap, entre altres.

Els beneficis tant per a la teva salut com benestar són evidents i et poden ajudar a recuperar la teva mobilitat i llibertat de moviments.

Recorda que per aconseguir una major efectivitat, aquesta tècnica sempre ha d’anar englobada dins d’un tractament de fisioteràpia en conjunt amb altres tècniques.

No ho dubtis més, millora la teva salut amb la punció seca.

Articles recents

Skip to content