Mans de Sant

La fisioteràpia per lluitar contra l’estrès a l’estiu

L’estiu és també un bon moment per lluitar contra l’estrès. El moment en què moltes persones es poden permetre una aturada en el ritme diari es pot convertir també en el moment perfecte per tractar de treballar contra la fatiga. Moltes persones que tenen dolors específics a diferents parts del cos com, per exemple, l’esquena, el coll o les articulacions són conscients que la principal causa és l’estrès i l’angoixa. El problema d’aquest fet és que és complicat detectar-ho de manera autònoma i per això és essencial visitar l’especialista.

Els fisioterapeutes ajuden a rebaixar l’estrès

Els fisioterapeutes ajuden a rebaixar i a poder gestionar el nivell d’estrès. La mateixa tensió del cos es pot eliminar amb un pla de tractament amb diversos exercicis. La primera visita al fisioterapeuta és la més important, ja que allà és on coneixerà la situació personal del pacient i aleshores podrà seleccionar les tècniques més adients segons l’estat físic i anímic de cada persona. Així mateix, també et podrà recomanar sobre entorns favorables que fan que la problemàtica sigui més lleu. Entre els punts més importants en l’apartat físic, hi ha el fet de canviar de posició durant diverses vegades al dia, algunes tècniques de respiració i, lògicament, un programa d’exercici físic que és molt útil per millorar la qualitat de

vida.

Anar al fisioterapeuta per tractar l’estrès té més beneficis: ajuda a l’estimulació dels músculs i a augmentar la flexibilitat, i, en definitiva, que no tinguis la musculatura tensa. Val a dir que els nostres especialistes no hi són només per tractar l’estrès, sinó que també hi són per a la seva prevenció. I com es pot prevenir? Anant a la consulta, donant al fisioterapeuta el màxim d’informació possible i, a partir d’aquí, aquest oferirà una sèrie d’estratègies per controlar determinades situacions estressants.

Per exemple, cada cop són més les persones que s’animen a fer exercici físic al carrer. És un aspecte molt positiu, però cal remarcar que s’ha de fer amb prudència, no cal anar de 0 a 100 en un dia, és millor anar a poc a poc. No cal que sigui un esport en concret, es poden fer moltes altres activitat, però a l’hora de triar és rellevant que en seleccionis un que et diverteixi. Mai no s’ha de parar de parlar de l’activitat física.

 Fisioterapia per lluitar contra l’estrès a l’estiu

Articles recents

Skip to content