Mans de Sant

La fisioteràpia en l’esport de base

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya recomana a tots els clubs i institucions vinculades amb l’esport de base el treball amb professionals de la fisioteràpia amb l’inici de la nova temporada esportiva. Mans de Sant com a centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat es vol fer ressò d’aquest consell.

El col·lectiu de la fisioteràpia vol que es prengui consciència d’una situació que es produeix amb excessiva freqüència en molts clubs esportius infantils ja que molts utilitzen personal no sanitari per tractar les lesions dels menors en el desenvolupament de l’activitat.

Des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, així com de la resta de col·legis de l’Estat, es lamenta que aquesta situació es doni amb una freqüència alarmant en clubs infantils on els nens acaben sent tractats per treballadors no sanitaris que s’autodenominen massatgistes i que no tenen la qualificació de fisioteràpia, i molt menys el coneixement i la cobertura jurídica per tractar qualsevol tipus de lesió.

En aquest sentit, el Col·legi insisteix en la perillositat d’aquestes pràctiques perquè en molts casos els pares no són conscients d’aquesta realitat i confien en els serveis utilitzats pels clubs on els seus fills van a practicar esport, sense saber que poden estar posant en risc la salut dels seus fills.

Per aquest motiu, es recomana als pares sol·licitar sempre al club els noms i qualificacions del personal sanitari responsable per tal de verificar l’autenticitat dels mateixos a través dels llocs web dels col·legis professionals.

Totes les institucions oficials, com ara el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, ofereixen l’opció de buscar per número o nom de col·legiat o col·legiada, però també es pot sol·licitar la informació per telèfon.

Posa’t en mans del fisioterapeuta

En el cas de personal no qualificat, la directiva del club s’ha de posar en contacte per escrit per presentar la queixa i el desig que els menors siguin tractats per personal sanitari qualificat, com ara un o una fisioterapeuta. Ser conseqüent en aquest aspecte pot evitar moltes frustracions al petit esportista i la prevenció de males solucions de lesions.

 El fisioterapeuta ajuda en l’esport base a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content