Mans de Sant

Joan Serraboguñá, campió de cursa d’obstacles

Joan Serraboguñá és un campió sub20 d’Espanya de curses d’obstacles. El jove corredor de 18 anys s’ha preparat al centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, per competir en diferents proves. El programa Desmarcats, de TVE, ha entrevista Joan Serraboguñá, que ha explicat quines són les característiques d’aquest esport.

En aquest programa, Joan Serraboguñá, recorda que quan era petit va començar en el món del motor. De fet, amb 5 anys el seu pare era un fanàtic de les motos i li va comprar la primera moto de benzina. Aleshores va estar uns 10 anys fent motocròs. Després es va passar al futbol fins que va conèixer el món de la cursa d’obstacles.

Pertany al Club OCR & Trail OLLLU Racers, de Lluís Barbé. Va competir a la cursa Egyptian Race, que combina el trail mountain, la marató i el crosfit. És una prova d’uns 10-12 quilòmetres, amb uns 30 obstacles. Per a Joan Serraboguñá, la part de velocitat és “la més important de totes perquè és la que et fa arribar abans a l’obstacle”. Tanmateix, l’obstacle necessita molta força de braços i de cames, de vegades. Però el més important és la carrera.

Per al jove corredor, el principal en qualsevol prova és “acabar-la”. Per aquest motiu, Joan Serraboguñá explica que qualsevol carrera és “un repte”, també l’Spartan Race, que és la més coneguda d’aquesta disciplina esportiva.

 Joan Serraboguñá es tracta al centre de fisioterapia de Sant Cugat

Articles recents

Skip to content