Mans de Sant

Ivan Corretja, campió d’un torneig de tennis a Torí

Ivan Corretja s’ha proclamat campió del Torneig Adaptative Standing Tennis celebrat el passat cap de setmana a les instal·lacions de Monviso Sporting Club, a Torí. A la final, Corretja ha aconseguit imposar-se a l’italià Franco Brino per 4-1, 5-4 (7-3). Després de guanyar, e tennista a fer agrair el suport del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, Mans de Sant. “Moltes gràcies a tu i a tot l’equip de Mans de Sant pel vostre incondicional suport”. I va afegir: “Gràcies per ajudar-me a estar en forma”.

Aquest torneig és el primer oficial que s’organitza a Itàlia : “Tennis per a persones amb discapacitats físiques i motrius – explica GregoryLeperdi , atleta i organitzador de la iniciativa -actualment és reconegut pel Comitè Paralímpic Internacional (IPC) només en la seva versió per a cadira de rodes, actualment regit per la Federació Internacional de Tennis (ITF); aquesta categoria, en canvi, en els Jocs Paralímpics es practica únicament en tennis de taula i bàdminton. Malgrat això, a nivell internacional, el Adaptative Standing Tennis és gestionat des de fa diversos anys pel Tap World Tour, un circuit format per atletes dels 5 continents: entre ells el neozelandès Alex Hunt, excel·lent jugador que també forma part de l’ATP. al capdavant, i Iván Corretja, germà de l’ex número 2 de l’ATP del món Álex; l’objectiu és obtenir el reconeixement Paralímpic i la seva inclusió en el programa dels Jocs a partir de Los Angeles 2028”.

El Tennis adaptatiu en posició permanent (en anglès: Adaptive Tennis in Standing position) és una modalitat competitiva per a les persones que tenen discapacitat física que poden jugar en la posició dempeus. La Tennis adaptativa en l’Organització de Posició Permanent (TAP) té com a prioritat promoure, desenvolupar i oferir oportunitats a les persones amb discapacitats físiques.

 Ivan Corretja després de guanyar el torneig

Articles recents

Skip to content