Mans de Sant

Fisioteràpia per a la periostitis tibial

La periostitis tibial és un dels principals enemics dels corredors. Sovint, els aficionats i professionals del running es troben amb aquesta dolorosa lesió, que l’obliguen a deixar de córrer. Aquesta patologia és la inflamació del periosti, que generalment afecta la zona distal i medial de la tíbia, també coneguda com canyella. La inflamació produeix un maleït dolor gradual i molt intens. De fet, la sensació dels lesionats és que “la tíbia crema”.

A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat, tenim una solució per a la periostitis tibial. Es tracta del tractament amb Cool Roller, que és una nova eina de massatge amb forma ergonòmica arrodonida que conté un gel criogènic al seu interior i que permet fer una sèrie de maniobres de massatge profund o superficial , normalment l’ús del Cool Roller es combina amb la del massatge terapèutic, convertint-se en un complement ideal en teràpia manual ja que relaxa la musculatura de forma ràpida, no fa mal a l’aplicar el massatge, es pot arribar a teixits profunds sense forçar les articulacions de les mans del fisioterapeuta i no mulla ni al pacient ni al terapeuta.

El conjunt de tècniques realitzades amb Cool Roller s’anomena Criomassatge Terapèutic en Sec (CTS), aquesta tècnica combina el massatge profund amb l’efecte criogènic. CTS utilitza maniobres específiques per a tractar contractures, espasmes, sobrecàrregues, descarregar cames, tractar punts gallet, etc.

Si patim de periostitis tibial, aplicarem Cool Roller en fred amb un suau massatge quan acabem l’activitat física com a prevenció. L’aplicació de fred a la zona ajudarà a calmar el dolor i a baixar la inflamació.

També podem aplicar Cool Roller en calent. Farem un massatge en tota la cama, lliscant per escalfar els teixits per relaxar la musculatura i preparar-la per l’activitat física.

De fet, Cool Roller s’utilitza en fisioteràpia mitjançant les tècniques de pressió més lliscament, Cyriax, punt gallet, rodaments , separació d’envans intermusculares, etc.

Un dels avantatges de Cool Roller en el tractament de la periostitis tibial és la utilització dels taps intercanviables. Com a complement , disposa de 4 taps multifuncionals per treballar diferents zones del cos com tendons, músculs, lligaments, fàscies. Amb ells podem tractar de forma molt eficaç lesions musculars profundes, contractures, tendinitis, adherències miofascials, punts gallet, cicatrius, realitzar la tècnica de massatge transvers profund. Podem arribar a lesions inabastables amb els dits. La seva estudiada ergonomia, protegeix els dits del terapeuta i augmenta l’eficàcia del tractament manual.

 Massatge amb Cool Roller, fisioterapia en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content