Mans de Sant

Fisioteràpia amb Cool Roller aplicada a l’esport

En l’esport el Cool Roller Criomassage pot emprar-se com a preparatori a l’esforç que comporten les pràctiques esportives o com terapèutica de les lesions esportives produïdes per aquestes.

En el primer cas té com a objectiu preparar la musculatura per a l’aposta en acció dels reflexos de qualsevol punt de l’economia per al moment en què sigui sol·licitat, la qual cosa aconsegueix produint un gran flux de sanguini a la perifèria mitjançant reflexos vasodilatadors els teixits s’escalfen i els músculs estan preparats per a contreure’s amb la màxima intensitat. Per a aconseguir aquests fins es duen a terme friccions, friccions i massatges profunds de les principals masses musculars.

L’exercici provoca una hiperactivitat nerviosa, circulatòria i glandular, amb un augment del metabolisme, per això una vegada finalitzada la pràctica esportiva, el Cool Roller en cas de realitzar-se s’haurà de tenir com a objectiu les sedacions de les funcions del pacient. En aquest cas estan indicats el massatge superficial i les vibracions. El Cool Roller ben fred elimina la fatiga muscular i aconsegueix la sedació buscada.

Crioteràpia

En la literatura existent, no es troba un tipus de tractament igual al CRCM, Sí en canvi hi ha gran quantitat de llibres de fisiologia i terapèutica amb crioteràpia i de tècniques i fisiologia del massatge, és per aquesta raó que en aquest treball descriuré la fisiologia del massatge de la crioteràpia i faré hipòtesi i adaptaré textos basant-me en els efectes d’aquestes dues terapèutiques.

Actualment el Cool Roller l’es utilitzen diàriament en en el centre de fisioteràpia privada Mans de Sant, aquest centres estan situat a Sant Cugat i utilitzen sobretot tècniques de massatge , també ho utilitzen diferents fisioterapeutes en les seves consultes.

La tècnica és totalment nova i per tant no existeix una literatura específica de Cool Roller o criomasaje en sec pel que enfocaré el meu treball a buscar literatura i estudis de criomasaje, fisiologia del massatge, fisiologia del dolor etc… Amb la finalitat d’esclarir que vies fisiologies, actuen en la combinació d’aquestes dues tècniques crioteràpia i massatge profund.

 Fisioterapia amb Cool Roller

Articles recents

Skip to content