Mans de Sant

Experts en trastorn lligamentós i mal d’esquena

De ben petits la nostra esquena suporta càrregues notables. Agafar pesos, practicar segons quins esports, dormir en males postures, etc. Aquests vicis els seguim tenir quan som adolescents i quan ja som més grans, això acaba passant factura. La nostra esquena no està dissenyada per suportar el pes amb una postura de bipidestació, sinó en una posició quadrúpeda. Mentre la musculatura està forta anem aguantant, pero si no tenim la musculatura ben tonificada l’esquena se’n ressent. Gran part dels problemes venen de la relació entre el múscul i el lligament. Si aquest matrimoni no està en harmonia, la lesió està garantida.

El múscul és un teixit que té la pecularietat de contraure’s i relaxar-se, produeix el moviment de l’esquelet. La musculatura més profunda de l’esquena que està en contractura permanent ens permet mantenir la postura de peu entre d’altres funcions.

Els lligaments són unes bandes fibroses, resistents i una mica elàstiques. Tenen les funcions d’unir dos òssos i formen part d’una articulació. Són molt resistents a les forces de tracció i compressió sobretot quan hi ha esforços combinats. Tot i així, en sobrecàrregues agudes i càrregues permanents. degudes a gestos repetitius, males postures o debilitat muscular.poden desencadenar trastorns i afluixament de les estrucutres lligamentoses. Quan això pasa es produeixen fisures, cicatrius i elongació permanent del lligament, amb la qual cosa es perd mobilitat i elasticitat provocant dolors en casos tan normals i habituals com el fet d’estar dret, assegut o simplement ajupir-se.

Es habitual que en casos de debilitat o contractura muscular, el lligament substitueixi la funció del múscul i es lesioni. Totes les zones de la columna vertebral, sacroiliaca, lumbar, dorsal i cervical, estan exposades aquest tipus de patologia. Quan es pateix mal d’esquena, és habitual fer estiraments forçats o manipulacions agressives. Podem sentir un alleujament momentani però empitjorarem el quadre a mig o llarg termini ja que al estirar el lligament, aquest encara es lesiona més. L’èxit d’una bona recuperació és tractar els lligaments lesionats i després potenciar i elastificar la musculatura per no fer crònic el mal d’esquena.

A Mans de Sant. som especialistes a tractar aquests trastorns amb fisioteràpia a Sant Cugat del Vallès. Hem desenvolupat un tractament específic per aquests dolors: el massatge fisioterapèutic.

Apliquem diferents tècniques que ens ajuda a reparar el teixit malmès dels lligaments i a reforçar la musculatura. Combinen tècniques mil·lenàries orientals per reequilibrar l’energia com les NEAS japoneses i el mètode de Columna Vitae, amb les tècniques occidentals més modernes y avantguardies com: el Criomassatge Terapèutic en Sec amb Cool Roller. la tecnologia TECAR imprescindible per a la recuperació dels esportistes professionals. També utilitzem la tècnica Cyriax, aplicant una acció directa a la lesió que trenca adherències del teixit lesionat per tal que el propi cos repari i formi teixit nou i sa.

També el massatge miofascial que ens ajuda a alliberar la musculatura i a separar grups musculars. Excercicis de potenciació i estiraments, que enforteixen i donen consistència als teixtis evitant recaigudes. Mitjançant aquestes tècniques aconseguim restaurar el moviment correcte de la columna i millorar el fluix elèctric del sistema nerviós cap a les visceres i extremitats. Amb el massatge fisioterapèutic tractem dolors d’esquena, lumbàlgies, cervicàlgies, dorsàlgies, ciàtica, tortícoli, epicondilitis, lesions de bessons, adductors, mal de cap, etc.

Articles recents

Skip to content