Mans de Sant

Experts en massatge esportiu

Gemma Mengual, Laura Roca, Nicole Ribera Towsend, Dani Nafria, Núria Gomà, Paula Eyheraguibel, Mònica Aguilera i Ivó Giner, entre molts d’altres. Tots tenen una cosa en comú: han posat la seva confiança en els fisioterapeutes de Mans de Sant per recuperar-se i preparar-se per rendir al màxim a les seves disciplines, ja sigui natació, tennis, pàdel, running, ciclisme, kitesurf, golf…

El massatge esportiu es caracteritza per ser un mètode de preparació dels teixits per a la competició o la pràctica d’exercici, de preparació als entrenaments, i com manteniment pre i post competició. Els beneficis són el seu efecte analgèsic, l’optimització del rendiment muscular i, per tant, la millora del rendiment esportiu. I el que és més important, el massatge esportiu és de gran ajuda per prevenir les lesions o per al seu tractament en fases avançades de la rehabilitació, ja que manté la musculatura en una bona condició per a l’exercici. També ajuda a eliminar els dolors musculars i evita la formació d’adherències, desfent el teixit de mala qualitat que es forma al voltant de les cicatrius.

A Mans de Sant es realitza un massatge esportiu de preparació o precompetitiu, que serveix com a posada a punt de l’esportista, tant físicament com psíquicament. Produeix un augment de la temperatura muscular, de la circulació, de l’elasticitat, i elimina o redueix les miàlgies i zones d’adherències. És un massatge curt i no produeix dolor; es realitza minuts abans de la competició i busca estimular la musculatura, així com augmentar la seva temperatura per incrementar el to muscular i produir hipertèrmia, per aconseguir retardar l’aparició de la fatiga i prevenir lesions. Les maniobres que es realitzen en aquest tipus de massatge són suaus i poc profundes, mitjançant friccions molt ràpides però sempre superficials, fins i tot es podran fer percussions en el múscul i sacsejar-lo.

Els fisioterapeutes de Mans de Sant també són experts en el massatge de recuperació o postcompetitiu. En aquest cas es facilita l’eliminació de les deixalles, disminueix la hipertonia muscular i la fatiga. A més, augmenta l’aportació sanguínia i l’oxigenació. A Mans de Sant es fa de manera combinada amb crioteràpia. Els fisioterapeutes també realitzen maniobres suaus i de drenatge (massatge en sentit ascendent o cap al cor). Resulta molt efectiu combinat amb estiraments. La seva funció és evitar els espasmes musculars, ajudar el cos a eliminar les substàncies de rebuig i relaxar la musculatura.

Després d’això no es pot oblidar el massatge de manteniment o entrenament, que manté el to de la musculatura, la seva elasticitat i evita la fatiga. Bàsicament ajuda a mantenir el nivell de l’activitat i reduir la tensió acumulada. Des de Mans de Sant es recomana realitzar com a mínim una sessió mensual, si s’entrena amb una freqüència de dues a tres vegades per setmana. Les maniobres són lentes i intenses, per tal d’arribar als teixits profunds. La seva funció és disminuir la sobrecàrrega muscular i la fatiga per així evitar lesions causades per sobrentrenament.

La passió per l’esport fa que Mans de Sant estigui present als esdeveniments més importants com la Mitja Marató, la Sant Silvestre, el Barcelona Trail Races, etc. També disposem de sales de massatge al Club Esportiu Valldoreix i a l’Augusta Pàdel Sant Cugat.

Si ets esportista, 20 anys d’experiència utilitzant amb èxit les nostres tècniques ens avalen. No ho dubtis. Posa’t en les millors mans!

Articles recents

Skip to content