Mans de Sant

Experts en drenatge limfàtic contra la mala circulació

El drenatge limfàtic és un tipus de massatge que té com a objectiu reduir la inflamació que es produeix a les cames i als turmells provocada per la dilatació de les venes que provoquen que s’acumuli líquid. A Mans de Sant són especialistes en aplicar aquest tipus de tractament als nostres pacients. Els fisioterapeutes d’aquest centre de referència de Sant Cugat del Vallès i Barcelona fan un massatge molt suau, superficial que no fa mal, que té com a finalitat recollir tot el líquid sobrant de les cames per eliminar la inflamació i reduir el dolor.

La inflamació s’associa amb la mala circulació de la sang i també amb les postures de persones que passen moltes hores drets o assegudes sense moure’s. A aquests pacients tampoc els ajuda fumar tabac ni les malalties com la diabetis. A més, ara la calor també dilata les venes, un fet que perjudica la circulació i provoca al seu torn més retenció de líquids.

Les dones són més propenses a patir aquest problema. En aquest cas, les dones embarassades, pel pes de la panxa i amb el canvi de l’anatomia i hormonal, són les més afectades.

Els professionals de Mans de Sant apliquen un massatge manual, que comença amb uns bombeig en uns punts concrets on es troben els ganglis limfàtics que va a recollir tot el líquid. Si es tracten les cames, els fisios treballen l’abdomen, els engonals i els genolls. Després del bombeig, els fisioterapeutes fan un massatge molt superficial, molt suau, amb el palmell de la mà, sempre en vertical de baix a dalt.

L’objectiu és ajudar al líquid a anar recollint-se i ajudar el sistema venós a circular millor en sentit ascendent. El moviment s’ha de fer molt lentament, perquè el sistema limfàtic és molt lent per recollir el líquid sobrant. Per això pot semblar que no té cap efecte. No obstant, la fisioterapeuta de Mans de Sant assegura que “en una sola sessió es noten els resultats”. De totes maneres, aquesta professional afegeix que “com és un problema circulatori, cal sempre fer el manteniment i més si és propens a aquest problema”.

Aquest tractament es pot combinar amb el massatge circulatori, perquè el sistema limfàtic i el sistema venós estan molt lligats. De fet, es aconsellable completar el drenatge limfàtic amb el massatge circulatori, perquè és més profund per activar la circulació.

Després del drenatge limfàtic s’aplica al pacient crema freda. Després de la sessió i un cop s’arriba a casa, es recomana posar-se amb les cames estirades enlaire perquè l’efecte que s’ha aconseguit amb el massatge segueixi. També s’aconsella caminar i si estan moltes hores de peu o asseguts, és recomenable moure els peus i les cames, evitant la immobilització per bombejar la sang.

 Massatge limfàtic de fisioterapia a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content