Mans de Sant

Els factors emocionals en el dolor

Els factors emocionals com la situació d’espera, l’ansietat i la por, poden influir en la percepció del dolor. Com més gran és la tensió del subjecte, més intensament es percep el dolor; i com més gran és la relaxació menor és la intensitat que aparentment té el dolor. Per tant, els estressos poden exacerbar el dolor, mentre que la relaxació reeixida amb el massatge, es pot dir que és un recurs per a alleujar el dolor. En Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat, som experts en el tractament del dolor. En aquest sentit, tractem les contractures amb el nostre mètode de massatge fisioterapèutic, un compendi de diferents tècniques combinen el massatge amb profunditat amb novetats en fisioteràpia.

Existeix un altre receptor situat en la unió del múscul amb el tendó que detecta la tensió que produeix la contracció muscular o la que imposa una força externa. L’òrgan tendinós de Golgi consta de filaments atropellats en to a les fibres colágenas del tendó, de manera que quan el múscul es contreu i el tendó estira, els filaments es deforma i estiren generant impulsos aferents.

Aquests arriben a la medul·la espinal i es sinapsan amb neurones internupcials que transmeten els senyals a l’encèfal i a les motoneuronas locales.al mateix temps que aporten informació sobre l’activitat muscular, les neurona aferents s’encarreguen d’una altra funció. Algunes de les seves branques es sinapsan també amb unes certes neurones internupcials que inhibeixen les contraccions musculars. Aquest mecanisme de defensa actua si se sotmet al tendó a una sobrecàrrega molt intensa i l’òrgan tendinós de Golgi se sobreestima-la.

El massatge també pot produir una acció inhibitòria quan sobre l’òrgan tendinós de Golgi la pressió que s’aplica amb algunes tècniques del massatge sobrecarrega als òrgans tendinosos de Golgi, i això al seu torn, produeix la mateixa inhibició reflexa..

 Un massatge de fisioterapia en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content