Mans de Sant

Els beneficis de la fisioteràpia aquàtica

La fisioteràpia aquàtica és una molt bona eina per a la prevenció, tractament i recuperació de lesions, utilitzant les propietats que ens ofereix l’aigua i, en aquest temps, aprofitant les altes temperatures que ens porta l’estiu. Així ho explica el videoconsell del mes de juliol de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”. Com a centre de fisioteràpia col·legiat, Mans de Sant es fa ressò d’aquest consell.

La fisioteràpia es pot desenvolupar a l’aigua, utilitzant les seves propietats amb l’objectiu de millorar la funció, l’activitat i la participació dels pacients en el seu propi tractament.

En aquest sentit, destacar que algunes propietats del medi aquàtic, com el menor pes o la pressió hidroestàtica, són factors que faciliten l’execució del tractament. D’aquesta manera es poden millorar l’amplitud dels moviments, fent-los més àgils, fàcils, menys dolorosos i aconseguint també reduir la sobrecàrrega conjunta i proporcionant una major confiança en un mateix.

A més, com més gran és la profunditat, més pressió hidroestàtica l’aigua exercirà en el nostre cos submergit, produint un major retorn venós i limfàtic, ajudant a disminuir possibles edemes.

L’adaptació tèrmica és un altre factor que influeix en el bon resultat d’aquest tipus de tractaments en aigua. Mentre que l’aigua calenta produeix vasodilatació superficial que ofereix un efecte analgèsic, antiinflamatori i relaxant; l’aigua freda fa l’efecte contrari produint una vasoconstricció que disminueix la inflamació i incrementa el llindar del dolor i de l’activitat muscular.

És important recordar que la fisioteràpia aquàtica, a més de ser recomanada per a qualsevol tipus de població i estat sanitari, ofereix un entorn diferent que trenca la rutina terapèutica, la qual cosa el converteix en ideal per promoure la participació, reduint el risc de fracàs i augmentant la tolerància a la frustració.

 Sessió de fisioterapia a l’aigua a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content