Mans de Sant

El pleu pla es tracta amb fisioteràpia

El peu pla és una afecció que es produeix quan la planta del peu no té l’arc norma i està aplanat. Això provoca que tota la planta del peu toqui el terra quan la persona està dempeus.

El peu pla no és una afecció severa, i, generalment, només produeix dolor i escurçament als músculs. Si nio es corregeix, la mala postura del peu té conseqüències a tota la biomecànica del cos. Pot produir dolor de genoll i problemes de maluc i esquena. A més d’un rang de moviment lleugerament restringit.

Peu pla flexible:

És el més comú i es relaciona amb la retracció del tendó d’Aquil·les el que produeix dolor i un augment del consum energètic durant sobre la marxa per sobrecàrrega dels músculs.

Peu pla rígid:

Es produeix per barres que uneixen els ossos dels tars amb dolors localitzats tant als peus com als panxells i la columna lumbar. Genera una limitació funcional i desgast del calçat habitual.

Per sort, el peu pla es pot corregir amb l’ajuda de la fisioteràpia. A Mans de Sant, oferim tractaments personalitzats que et poden ajudar a corregir aquesta afecció, eliminant el dolor i la molèstia i millorant la teva qualitat de vida.

El nostre tractament es centra en la correcció de la musculatura, l’arc del peu i les lesions associades. Aquests exercicis han de ser part d’un pla de tractament més complet que pot incloure altres teràpies com el massatge i la teràpia manual.

Exercici de l’arc del peu: Se centra en el reforçament dels músculs de la planta del peu. Consisteix a seure en una cadira amb els peus descalços recolzats a terra i intentar elevar l’arc del peu mentre es mantenen els dits dels peus en contacte amb el terra.

Exercici d’elevació de talons: Treballa els músculs del panxell i ajuda a millorar l’estabilitat de l’arc del peu. Posa’t dret en una superfície elevada amb els talons penjant i eleva lentament els talons cap amunt. Manté la posició durant uns segons i després baixa lentament els talons cap avall.

Si pateixes peu pla i vols recuperar el benestar, posa’t en contacte amb nosaltres. Estarem

encantats d’ajudar-te a viure una vida més saludable i feliç!

 Fisioterapia ajuda a tractar el peu pla a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content