Mans de Sant

Curar la lesió del tendó d’Aquil·les amb fisioteràpia

El tendó d’Aquil·les connecta l’os del taló amb la musculatura tríceps sural (musculatura del panxell), i realitza la flexió plantar del peu, quan per exemple ens posem de puntetes. Aquest tendó és imprescindible per caminar, córrer o saltar. La tendinitis aquilea és la inflamació d’aquest tendó i pot ser causada per diversos factors, com un increment sobtat de la intensitat de l’entrenament, rigidesa de la musculatura del panxell, córrer sobre superfícies dures, etc. Els símptomes solen ser dolor al taló al caminar o córrer, al tacte i al moure’l.

A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat, tenim diversos tractaments per reduir aquesta lesió. Per alleujar aquests símptomes, aplica fred de 10 a 15 minuts de dues a tres vegades al dia, així reduiràs la inflamació. I realitza estiraments. Et recomanem que acudeixis al fisioterapeuta per a una recuperació amb fisioteràpia més ràpida i evitar que la lesió es cronifiqui. Se sol realitzar un massatge transvers profund Cyriax (una mica dolorós, però molt efectiu), per augmentar l’aportació sanguínia a la zona i estimular una correcta regeneració del tendó, combinant-ho amb crioteràpia, o usant radiofreqüència antiinflamatòria i exercicis.

És molt important curar bé les tendinitis, ja que reincidir en la lesió de forma continuada pot provocaruna degeneració del tendó (tendinosi).

Per evitar aquest tipus de lesió cal mantenir la musculatura i el tendó flexibles.

 Fisioterapia amb Cool Roller al tendó d’Aquil·les

Articles recents

Skip to content