Mans de Sant

Cool Roller: Tractament del tendó rotular

En aquest article s’ensenya amb l’ajuda d’un vídeo explicatiu com treballar l’expansió del quàdriceps en la seva inserció a la ròtula. Això sol provocar moltes vegades mals de genoll i no se sap exactament a què es deuen. A més, treballem el tendó rotular amb diferents punters del Cool Roller.

Tractament del tendó rotular amb Cool Roller

Inicialment treballarem la cara externa o lateral del quàdriceps amb el punter “bec d’ànec”. El inserirem per sota de la ròtula. Amb el dit polze de la mà contrària empenyerem la ròtula cap a lateral. El tractament consistirà a realitzar una pressió més un moviment cap amunt amb el Cool Roller per anar treballant les fibres durant uns 4-5 minuts depenent de la lesió fins que deixi de causar dolor en el pacient.

En moltes ocasions, les fibres del vast medial es troben afectades pel que també han de ser ateses. Per això, fixarem la ròtula i la desplaçarem una mica cap amunt, amb el Cool Roller vam realitzar una pressió més lliscament lateral. Per treballar la zona medial, desplaçarem la ròtula cap a medial i fem moviment de “cullera” amb el punter de bec d’ànec.

Treball de la musculatura del quàdriceps i massatge

Quan la musculatura es troba més relaxada, podem combinar el moviment de cullera amb un massatge una mica més transvers (pressionant i relaxant). Un cop treballada tota la zona amb el punter, podem treballar amb fred tota la musculatura del quàdriceps. Realitzem moviments curts i profunds. Per al tendó rotular també utilitzarem el punter de bec d’ànec. El que es farà serà realitzar un massatge transvers. Finalment amb el

aplicarem fred per relaxar la zona.

Si el pacient es troba en una etapa aguda de la lesió, aquest tractament pot aplicar unes 2 cops a la setmana.

Paràmetres a seguir per aplicació del tractament amb Cool Roller.

Per treballar amb Cool Roller has de seguir una sèrie de passos i pautes:

  • Localització i fricció del tendó

  • Lesió recent a 4 setmanes aproximadament

  • Lesió antiga 8 setmanes aproximadament

  • Durada entre 5-20 minuts

 Massatge de fisioterapia amb Cool Roller a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content