Mans de Sant

Cool Roller, la millor eina per eliminar les contractures

Els dolors corporals són un dels principals maldecaps dels esportistes d’elit, ja que una simple indisposició pot suposar abandonar una competició i engegar a rodar tota una temporada d’entrenaments. Amb l’objectiu de millorar el tractament d’aquests mals, un fisioterapeuta de Sant Cugat del Vallès ha inventat un aparell que combina el massatge amb el fred ique ha tingut un gran èxit i acceptació entre el sector. El producte ja s’està exportant a diversos països d’arreu del món.

La idea va sortir del centre demassatge Mans de Sant, a Sant Cugat del Vallès. El seu propietari, Ivan Alòs, va desenvolupar el producte després d’anys de treball en el sector de la fisioteràpia i d’acord amb les necessitats que professionals com ell podientrobar-se en el seu dia a dia, peròsobretot, partint de la seva experiència personal. “Sempre m’he dedicat a la fisioteràpia i al massatge esportiu, i em van diagnosticar una artritis reumatoide. Per això, de tanten tant les mans em fan mal, i vaig pensar a idear algun enginy que pogués aprofundir i fer la mateixa força que les mans”, assenyala Alòs.

L’objectiu passava per alternar l’ús de les mans i l’aparell, demanera que es poguessin complementar. Alòs va tenir l’encert de pensar a afegir el fred al nou producte, aplicant així el que d’una manera menys sofisticada ja havia inclòs en les seves sessions. “Ja treballava amb crioteràpia, és a dir, posava gel a les zones on havia treballat. És molt efectiu perquè ajuda a desinflamar, però no és gaire agradable”,reconeix.

Per això va dissenyar l’aparell de massatges, que ha batejat com a Cool Roller. Es tracta d’un tub amb una forma semblant a la d’un os arrodonit que es refreda al congelador per aplicar-lo posteriorment a les zones adolorides.”El disseny permet que s’adapti a totes les parts del cos, cosa que es complementa amb tres classes de taps que ajuden a concretar l’esforç en determinats punts”, assenyala.

Per a centres i particulars

La idea del seu creador era que el nou aparell servís per millorar la feina dels professionals del sector, però també s’ha orientat als particulars, que el poden utilitzar per realitzar treballs de relaxació muscular en determinats punts del cos,aplicar petits massatges a la cara o reduir els mals de cap. “Es poden re-alitzar tècniques molt complicades que ensenyem a la universitat, però també se’n poden portar a terme de més senzilles concentrades a millorar la circulació de les cames i fins itot a combatre la cel·lulitis”.

Per saber com utilitzar-lo el producte es ven amb un DVD on s’explica algun dels exercicis bàsics i d’altres de més complexitat, per utilitzar sol o en parella, amb la posada en escena de la nedadora professional Gemma Mengual, imatge de lamarca i també usuària del centre de massatges d’Alòs.

El procés de creació del Cool Roller ha evolucionat fins i tot el seusegon disseny, el que actualment es comercialitza, i que també permet que s’escalfi al microones perjugar amb la calor aplicada gràciesal gel que incorpora la nova versió i que aguanta tant el fred com les altes temperatures. La incorporació de l’aparell al seu centre de massatges ha permès a Alòs desenvolupar noves tècniques d’acord amb les necessitats amb què s’ha trobat al llarg de la seva carrera. “Es tracta de no fer moviments llargs, han de ser curts i concen-trats en una àrea molt determinada, la que estigui adolorida o on hi ha-gi una contractura, i prémer amb la palma de la mà”, il·lustra.

L’acceptació en el sector ha estat més que bona i ja se n’han comercialitzat unes 7.000 unitats. Paral·lelament, Alòs ha realitzat classes sobre com treballar-hi en fires i en universitats com la de Vic o la Rovira i Virgili, però també a l’estranger, en països com Xile, Costa Rica o els Estats Units. Un dels valors afegits és que el Cool Roller està fabricat i acoblat íntegrament a Catalunya.

 Massatge amb Cool Roller

Articles recents

Skip to content