Mans de Sant

Cool Roller, el terror de les contractures

Ivan Alòs, un fisioterapeuta de Sant Cugat del Vallès,ha creat el primer aparell de criomassatge en sec que existeix al món. És el Cool Roller, una eina que utilitzen els professionals del centre de fisioteràpia Mans de Sant per fer tractactaments fisioterapèutics i curar lesions.

Aquest invent és l’únic que combina el fred i el massatge profund simultàniament, provocant un efecte analgèsic de la zona tractada, disminuïnt l’edema i la inflamació, alleujant el dolor imillorant la circulació. “Si es treballa bé amb el Cool Roller, el pacient té una sensació molt agradable i no troba a faltar les mans”, assegura Ivan Alòs.

L’enginy va néixer de la pràctica dels fisioterapeutes de Mans de Sant que van detectar la necessitat de lligar el massatge profund que exercien per tractar lesions amb l’aplicació de fred per alleugerir el mal sense provocar incomoditats en el pacient. Calia, doncs,trobar una solució que mantingués la zona del cos tractada amb fred i que alhora el fisioterapeuta pogués continuar el massatge.

D’altra banda,el metges van diagnosticar a Ivan Alòs una artritis reumatoide, que li apareix tres cops a l’any en què no pot fer força amb les mans. Això el va fer pensar que els professionals teraupeutes necessitaven una eina per poder fer massatges sense fer-se malbé les articulacions. Durant dos anys, va dissenyar diferents prototips. Finalment, al 2008 va topar amb el giny definitiu. “La forma arrodonida del Cool Roller fa que hi hagi la màxima superfície de contacte i s’adapta a tot el cos”, subratlla Ivan Alòs.

La part còncava de l’estri, que s’anomenac oll, facilita l’aplicaciódemassatges a les cames, els braços, el músculs trapezi i en general a les parts del cos que tenenuna superfície convexa. Al mateix temps, la zona arrodonida convexa,que són les dues esferes, permetl’aplicació de grans grups músculars i zones sensiblement planes o còncaves com el coll. El Cool Rollercontéun líquid tèrmicúnic al seu interior quepermetque es conservi el fred almenys uns vint minuts quan s’ha congelat o refrigeratprèviament. La nova generació d’aparells tambées pot escalfar.A més, l’eina s’acompanya de quatre taps diferents que permeten incidir sobre els punts gatells, que sónaquells on es concentra el dolor. Durant un any i mig es va provar l’efectivitat del criomassatge en sec amb el Cool Roll eren més de 1200 pacients amb tot tipus de patologies múscul-esquelètiques com epicondilitis, dolors cervicals, lumbàlgies,etc. També en massatge postcompetició i precompetició,i mals de caps. Fins i tot esportistes d’elit han comprovat la seva eficàcia com Gemma Mengual, la medallista olímpica en natació sincronitzada, els extennistes Alberto Berasategui i Àlex Corretja, ila top model Veronica Blume.

De fet, el Cool Roller està especialment indicat no només per a esportistes, sinó per a qualsevol persona amb mal d’esquena o fins i tot per a embarassades que tinguin molèsties als pits.Un cop s’havia dissenyat l’aparell, de manera involuntària,va aparèixer una nova tècnica de fer massatges que fins aleshores no existia. En aquest sentit, esvan generar des de moviments molt senzills d’automassatge o massatge en parella fins a d’altres més complexes amb fins terapèutics que s’han adaptat pel Cool Roller i que han de posar en pràctica els professionals. Aviat, la innovació d’aquestes tècniques van provocar l’interès docent. En aquest sentit, Ivan Alòs ha ensenyat els seus coneixements a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat de Reus. També ha impartit classes a centres universitaris de Portugal.

Expansió a Gran Bretanya, Costa Rica i Xile

Cool Roller començarà a distribuir els seus productes en les properes setmanes a Anglaterra. Diferents agents comercials s’han mostrat interessats a portar aquesta innovadora eina en aquest país. Si més no, Cool Roller va néixer amb vocació internacional, ja que és un producte que pot donar servei a qualsevol persona amb independència de la seva nacionalitat. De fet, a més d’Espanya i Portugal, ja es pot trobar a Costa Rica i Xile. L’aparell ja es ven a través de la botiga online i a la seu de Mans de Sant, al passeig Francesc Macià de Sant Cugat del Vallès. També es fa arribar als fisioterapeutes a través de distribuïdors del sector. Malgrat això, l’empresa ha iniciat una estratègia per adreçar-se al consumidor final.

 Massatge amb Cool Roller

Articles recents

Skip to content