Mans de Sant

Cool Roller alleuja el dolor i millora la circulació

Ivan Alòs, un fisioterapeuta de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), ha creat el primer aparell de criomasaje terapèutic en sec que hi ha al món. És Cool Roller, una eina que utilitzen els professionals del centre Mans de Sant per a tractaments fisioterapèutics i curar lesions. Aquest invent és l’únic que combina el fred i el massatge profund simultàniament, provocant un efecte analgèsic de la zona tractada, disminuint l’edema i la inflamació, alleujant el dolor i millorant la circulació. “Si es treballa bé amb Cool Roller, el pacient té una sensació molt agradable i no troba a faltar les mans”, assegura el seu creador, Ivan Alòs.

Cool Roller va néixer amb vocació internacional, ja que és un producte que pot donar servei a qualsevol persona amb independència de la seva nacionalitat. De fet, a més d’Espanya i Portugal, ja es pot trobar a Costa Rica i Xile. Així mateix, ha estat patentat recentment als Estats Units i el Japó.

L’aparell va néixer de la pràctica dels fisioterapeutes del centre de Mans de Sant, del qual és soci Alòs. Aquests professionals van detectar la necessitat de lligar el massatge profund que exercien per tractar lesions amb l’aplicació de fred per alleujar el dolor sense provocar incomoditats en el pacient. Calia, doncs, trobar una solució que mantingués la zona del cos tractada amb fred i que alhora el fisioterapeuta pogués continuar el massatge. D’altra banda, els metges van diagnosticar a Ivan Alòs una artritis reumatoide, que li apareix tres vegades a l’any en què no pot fer força amb les mans. Això el va fer pensar que els professionals teraupeutas necessitaven una eina per poder fer massatges sense danyar-se les articulacions.

Durant dos anys, va dissenyar diferents prototipus. Finalment, el 2008 es va topar amb l’invent definitiu. “La forma arrodonida de Cool Roller fa que hi hagi la màxima superfície de contacte i s’adapta a tot el cos”, subratlla Ivan Alòs. Cool Roller conté un líquid tèrmic únic en el seu interior que permet que es conservi el fred almenys uns vint minuts quan s’ha congelat o refrigerat prèviament. La nova generació d’aparells també es pot escalfar. A més, l’eina s’acompanya de quatre taps diferents que permeten incidir sobre els punts gallets, que són aquells on es concentra el dolor.

Un cop s’havia dissenyat l’aparell, de manera involuntària, va aparèixer una nova tècnica de massatge que fins llavors no existia, el Criomassatge Terapèutic en Sec (CTS). Es van generar des de moviments molt senzills d’automassatge o massatge en parella fins a altres més complexes amb finalitats terapèutiques que s’han adaptat per Cool Roller i que han de posar en pràctica els professionals. Aviat, la innovació d’aquestes tècniques van provocar l’interès docent. En aquest sentit, Ivan Alòs ha ensenyat els seus coneixements a la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat de Reus. També ha impartit classes en centres universitaris de Portugal.

Més de 1.200 persones ja ho han provat

Durant un any i mig es va provar l’efectivitat del CTS amb Cool Roller en més de 1200 pacients amb tot tipus de patologies musculoesquelètiques com epicondilitis, dolors cervicals, lumbàlgies, etc. També en massatge postcompetició i precompetició, i mals de cap. Fins i tot esportistes d’elit han comprovat la seva eficàcia com Gemma Mengual, la medallista olímpica en natació sincronitzada, els extennistes Alberto Berasategui i Àlex Corretja, i la top model Veronica Blume. De fet, Cool Roller està especialment indicat no només per a esportistes, sinó per a qualsevol persona amb mal d’esquena o fins i tot per a embarassades que tinguin molèsties als pits.

L’aparell ja es ven a través de la botiga online ia la seu del centre terapèutic Mans de Sant, el passeig Francesc Macià de Sant Cugat. També es fa arribar als fisioterapeutes a través de distribuïdors del sector. Tot i això, l’empresa ha iniciat una estratègia per dirigir-se al consumidor final.

Articles recents

Skip to content