Mans de Sant

Consells perquè els videojugadors no tinguin lesions

Els eSports estan molt de moda. A més, estem al Nadal i els videojocs seran una de les compres estrelles. Són dies també per quedar-se a casa jugant, ja sigui amb ordinador, mòbil o videconsola. Simuladors de vol, jocs de guerra, de velocitat, de plataformes, d’esport o de ball. I moltes més coses: el ventall és amplíssim i els aficionats a aquest tipus de jocs, moltíssims. Per això els fisioterapeutes poden ensenyar a gaudir d’aquesta afició tot tenint cura de la salut.

El primer consell, per exemple, és que abans de jugar cal escalfar i estirar una mica

per preparar la musculatura. Tot i no moure’ns de l’habitació on hi ha la consola, no deixa de ser una activitat física i no s’hi val anar-hi en fred. Per la mateixa raó, si fem tirades llargues, cal anar parant i deixar els comandaments i reposar la vista i els braços una estona. I tenir present que la millor postura per jugar és la que no mantenim gaire temps seguit.

Una altra cosa que recorda el vídeo és que en el cas dels jocs que simulen esports de

lluita (de combats cos a cos) o d’impacte (com un de tennis) no hem d’oblidar que estem

colpejant l’aire: cal, doncs, evitar els moviments bruscs i controlar fins on fem arribar cada

cop. També serà bo dur calçat adequat per no patir cap relliscada.

Tot plegat, com sempre diem, poden ser consells de sentit comú però que mai no

està de més posar sobre la taula. Una altra cosa que menciona el vídeo, per exemple, és que abans de submergir-nos en la realitat virtual, és bo fer una ullada a l’entorn i retirar els

“objectes reals” que hi hagi en la trajectòria dels moviments que farem un cop dins del joc, i així ens evitarem fer-nos “mal real”.

I si al final, hem patit una lesió. La solució és visitar el fisioterapeuta, que amb un massatges aconseguirà tractar la lesió de forma adequada.

 Els fisioterapeutes donen consells als jugadros

Articles recents

Skip to content