Mans de Sant

Consells de fisioteràpia per a qui treballa dempeus

Hi ha uns professionals que acusen l’augment de la feina i es passen moltes hores dempeus. Des de Mans de Sant, el centre col·legiat de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, ens volem fer ressò de la última campanya del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya que ha elaborat un vídeo-consell amb recomanacions de fisioteràpia que contribueixin a minimitzar el risc de patir alguna patologia derivada d’estar massa temps a peu dret.

Hi ha feines que requereixen estar molt de temps de peus com és el cas de les dependentes, els cambrers i els operaris, entre d’altres professionals. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya proposa unes indicacions per evitar possibles lesions pel fet d’estar molt de temps dempeus. En primer lloc, els professionals de la fisioteràpia recomanen estar molt de temps seguit en una mateixa posició. Si estàs parat, tingues una banqueta per posar un peu i l’altre alternativament al damunt. D’aquesta manera relaxaràs la zona lumbar. També és aconsellable que quan s’agafin coses de terra, flexionar els genolls, acompanyar el moviment amb lo mirada per afavorir el treball de la musculatura que es fa servir. Si portes una safata, no la carreguis molt i no la portis sempre al mateix braç.

Utilitza escales si has d’agafar productes que no estiguin a l’abast. Evita posar-te de puntetes molt temps seguit. Porta roba còmoda que no estrenyi per afavorir la circulació sanguínia. Utilitza un calçat còmode i que s’adapti bé al teu peu. Així mateix, és imprescindible que realitzis activitat física com a mínim tres cops per setmana per tal de tenir el cos a punt i sa. No ens podem oblidar de realitzar un bon descans nocturn. A aquestes indicacions s’ha d’afegir la de mantenir una alimentació equil·librada.

En tot cas, no oblidis visitar el teu fisioterapeuta per controlar el teu estat físic i et recomani exercicis per enfortir el teu cos.

 Un massatge de fisioterapia a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content