Mans de Sant

Com evitar un trencament fibril·lar?

El trencament fibril·lar és una de les lesions més inesperades i temudes, perquè apareix sense avisar i ens pot apartar de l’activitat durant setmanes. En les línies que segueixen, us presentem com evitar aquesta lesió. En Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès i a domicili, som experts en massatge i tractaments esportius.

Per a evitar el trencament fibril·lar és imprescindible realitzar un adequat escalfament de la musculatura abans de l’entrenament per a preparar-la per a l’activitat. Cal ser conseqüents amb les intensitats en les quals treballarem i realitzar un creixement progressiu en l’esforç de l’exercici.

Una causa menys freqüent per la qual pot passar aquesta lesió, és per sobrecàrrega muscular repetitiva: significa que si un entrenament està mal plantejat, en fer un treball incorrecte, pot ser que anem carregant el múscul fins que es lesioni.

Cal vigilar amb aquesta lesió perquè una cicatriu mal curada significa un teixit de menor qualitat i menys elàstic, per tant, major facilitat per a tornar a sofrir un trencament.

I amb tota aquesta informació us deixem i esperem que hagi estat d’ajuda. Per a qualsevol dubte, compteu sempre amb el vostre fisioterapeuta que per a això estem!

Articles recents

Skip to content