Mans de Sant

Com córrer un trail de muntanya segons els fisioterapeutes

Està comprovat: el bon temps i els cels blaus de la primavera són una crida irresistible per a moltes persones, que es llancen a córrer pels camins i, una cosa porta a l’altra, a participar en trails de muntanya, proves de resistència física bastant o molt exigents que poden fer patir les articulacions. Per aquest motiu el videoconsell de març de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), s’adreça a qui vulgui preparar-se per a una d’aquestes proves sense posar en risc la seva salut. Com a experts en fisioteràpia esportiva i centre col·legiat, Mans de Sant es fa ressò d’aquestes recomanacions

Estem parlant de proves amb distàncies que van dels 5 quilòmetres als 42 quilòmetres, o més, amb forts desnivells i circuits que inclouen corriols, roques, prats, torrents: tot un festival per als sentits, que requereix anar-hi ben preparat. Cal tenir en compte l’alimentació, la roba i el material que farem servir i, sobretot, l’estat físic.

Així, per exemple, abans de la cursa és imprescindible fer un bon escalfament muscular i articular, així com estiraments.

I també proposa uns exercicis que poden ser favorables i que seria recomanable realitzar periòdicament. Per exemple: fer un treball de propiocepció d’extremitats inferiors i reforçament de la musculatura abdominal i lumbar, amb planxes dinàmiques i exercicis combinats de cames i braços. Existeixen múltiples opcions amb o sense material.

Entrenament, alimentació i sentit comú

Són exercicis senzills que, sumats a una bona pauta d’entrenament per guanyar fons, una bona alimentació, sentit comú i la roba adequada, ens ajudaran a assumir el repte que suposa fer un trail de muntanya. També és altament recomanable, abans de començar a entrenar, sotmetre’s a una prova d’esforç.

La campanya 12 mesos, 12 consells de salut és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, l’Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, el Col·legi de Fisioterapeutes de Cantàbria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

 Fisioterapeutes tracten a esportistes a Sant Cugat

Articles recents

Ves al contingut