Mans de Sant

Com afecten els genolls a la vida quotidiana

Sabies que la forma dels genolls pot influir en la manera com portem la càrrega de pes als nostres peus i afectar la nostra postura i dinàmica corporal?

.

A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, t’expliquem com els genolls var i valg poden impactar la nostra vida quotidiana i, el que és més important, com podem cuidar-los.

Els genolls var tenen una desviació en forma de “C”. Els teus genolls apunten cap a l’exterior. Això pot provocar desequilibris musculars i augmentar el risc de problemes com l’artrosi o les lesions del lligament colateral extern.

El genolls valg tenen una desviació en forma de “X”. Els teus genolls semblen buscar contacte entre si cap a l’interior. Això pot causar inestabilitat lateral de la cama i augmentar el risc de lesions, especialment durant l’activitat física.

És essencial entendre que la forma dels genolls no determina necessàriament problemes crònics, però cuidar-los és essencial per al nostre benestar. Amb l’estirament adequat, l’activitat física i, si cal, l’ajuda d’un professional, podem mantenir els nostres genolls sans i forts

Com corregir la desviació dels genolls

Exercicis per posar-los forts. Treballa els músculs al voltant del genoll per millorar l’estabilitat i l’alineació.

Estiraments. Estira els músculs de la cama per mantenir la flexibilitat i prevenir la rigidesa.

Ortopèdia. En alguns casos pots considerar l’ús de plantilles o suports per ajudar a corregir l’alineació del genoll.

Fisioteràpia. Un fisioterapeuta pot ajudar-te amb exercicis específics i tècniques de correcció postural.

Recorda que cadascun de nosaltres té una anatomia única i que cuidar de les nostres articulacions és essencial per al nostre benestar.

 Els fisioterapeutes cuiden dels genolls a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content