Mans de Sant

Causes del dolor de genoll

El dolor en el costat extern del genoll pot ser també per molt diverses causa, entre elles, igual que en la zona interna, es reflecteix el dolor del menisc extern, del lligament lateral extern i lligament coronari extern. El genoll és l’articulació més important en l’extremitat inferior, ja que absorbeix les forces ascendents i descendents. Des del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, Mans de Sant volem explicar com funciona el genoll i què produeix el dolor.

La tendinitis del popliti malgrat localitzar-se en la zona posterior d’aquesta articulació refereix el dolor al compartiment extern. En aquesta zona també pot donar problemes la cintilla iliotibial; aquesta banda és un important estabilitzador del genoll. La seva inflamació s’associa a defectes en la tècnica esportiva. El dolor es presenta sobtada o gradualment en intentar córrer, o en el descans després de caminar molt.

Una altra causa de dolor en aquesta regió és l’articulació tibioperonea superior que amb freqüència s’oblida i pot ser l’origen del dolor. Els dolors dins de l’articulació del genoll es manifesten també en les zones anteriors, provocats per estructures com ara els meniscos i els lligaments creuats.

Primera fase de lesió meniscal

Quan la tíbia està subluxada, el còndil femoral comença un procés de trituració que

durarà mentre que no es corregeixi. El menisc presenta un aspecte rosegat però sense causar un bloqueig de genoll.

Segona fase de lesió meniscal

Si la subluxació no està corregida, el menisc es deteriora i presenta un aspecte en dents de serra. El pacient es queixarà d’un genoll molt dolorós. No hi ha bloqueig de genoll, però si no es corregeix la lesió es desenvolupa una patologia de tipus artrosi.

Trencament longitudinal del menisc

Quan el trauma es repeteix, la burxada augmenta i una major superfície cartilaginosa està

bloquejada entre tíbia i fèmur subluxados. En cas de lesió de lligaments creuats, el

menisc pot presentar un trencament longitudinal però el trencament complet és rara. No hi ha bloqueig de genoll, però existeix una hidrartrosis i dolor en fexión/extensió de genoll.

Un tractament correcte desembocarà sobre la restauració d’una funció articular normal.

Trencament transvers del menisc

Aquest tipus de trencament habitualment no produeix un bloqueig de genoll i pot ser tractada per

manipulacions i taping.

Trencament en ansa de cub del menisc

Aquesta lesió produeix un bloqueig del genoll. És possible realitzar el tractament per manipulacions sense recórrer a la cirurgia

Trencament i desinserción de la banya posterior del menisc

Hi ha un bloqueig de genoll, en aquesta lesió no hi ha trencament de lligaments coronaris, el tractament per manipulació és suficient, és inútil recórrer a la cirurgia..

 Masaje de fisioterapia en la rodilla en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content