Mans de Sant

Caminar a l’estiu: consulta el fisioterapeuta

Durant els mesos d’estiu, les nostres rutines acostumen a canviar. És una de les coses interessants. Tot sovint, les persones que tenen una vida més sedentària aprofiten les vacances per activar-se, i també al contrari, les que tenen molta activitat durant l’any potser aprofiten l’estiu per donar prioritat al descans. En aquest equilibri, les llargues caminades poden ser protagonistes de l’estiu de moltes persones.

A vegades és recorrent ciutats fins al seu últim racó i d’altres en desafiament com els dels camins de ronda de la costa catalana. Sigui com sigui, haurem de tenir presents alguns consells perquè aquesta activitat física es pugui dur a terme de manera segura i reeixida.

Caminar és una activitat física que es pot fer en companyia i aquest fet social és un benefici i un element també de control per no exagerar l’esforç, especialment si venim d’uns mesos sedentaris i no tenim el costum de fer gaire quilòmetres al dia. El contacte amb la natura i l’aire lliure és un altre benefici, perquè ajuda a incrementar els nivells de vitamina D i, per tant, a millorar el sistema immunitari i els ossos. Això sí, sense oblidar-nos dels elements de protecció indispensables (gorra o barret), cremes protectores i aigua per mantenir el cos hidratat. En setmanes tan complicades com les que estem vivint a causa de l’alta temperatura, aquests tres elements són fonamentals.

Un altre factor beneficiós de les caminades és que, a més de mantenir activat tot el tren inferior del cos, també posa en marxa la part central del tronc, i ja sabeu que el nostre centre de gravetat és precisament la zona abdominal i convé tenir-la forta.

Consulta el teu fisioterapeuta

Si voleu marcar-vos un objectiu ambiciós aquest estiu, us recomanem que consulteu el vostre fisioterapeuta perquè us aconselli un bon escalfament per abans de caminar i uns bons estiraments en acabar.

La definició d’una bona ruta depèn exclusivament de nosaltres, però consultar amb experts per tal de triar el camí més adequat a les nostres característiques ens ajudarà a gaudir de l’esforç i també ens motivarà per seguir endavant els dies següents. I, com no, abans de sortir cal triar la roba i les sabates adequades, fer una ullada a la previsió meteorològica per no tenir sorpreses desagradables, estudiar el recorregut per si hi ha fonts d’aigua o àrees de descans preparades.

Articles recents

Skip to content