Mans de Sant

Protocol per fer un massatge fisioterapèutic

En Mans de Sant hem unit tot això i hem incorporat tècniques de punts gallet, tècniques de criomassatge en sec i tècniques d’estiraments.

Tractament

Els músculs, tendons i lligaments són el teixit de l’aparell locomotor que més es lesiona. Quan aquestes estructures es lesionen el procés curatiu segueix unes pautes:

INFLAMACIÓ

REGENERACIÓ

MADURACIÓ

1. Inflamació

En la fase d’inflamació, en el teixit lesionat apareixeran uns signes que li són característics, com són la calor, color, dolor i hiperèmia, todoselos part del procés de curació.

2. Regeneració

Durant la fase de regeneració comença la cicatrització pròpiament dita, però perquè el teixit es restableixi per complet es necessitarà temps i repòs de l’estructura lesionada.

3. Maduració

En aquesta fase el teixit s’ha normalitzat i recuperat completament, tornant a realitzar la seva funció normal.

Si tot aquest procés no es realitza de manera adequada apareixerà, dins de la lesió, teixit cicatrizal anòmal, la qual cosa es coneix com a “adherències”.

Formació de Teixit Cicatriul Anòmal

Est és el mecanisme primari de les lesions cròniques. Quan es produeix una cicatrització anòmala en un teixit lesionat, l’estructura queda afeblida perquè la cicatriu provoca una pèrdua d’elasticitat i el teixit s’estripa amb facilitat.

Existeixen dues categories d’adherències:

Interna: situada dins del tendó o lligament

Externa: cicatriu que es forma en adherir-se l’estructura lesionada a una altra, generalment un os.

Els nostres protocols de tractament estan dissenyats per a enfortir la cicatriu, organitzar la formació de les seves fibres i fer-ho adequadament elàstic.

Tractaments eficaços

Fricció Transversal

Va ser desenvolupada pel Dr. Cyriax i adaptada pel Dr. Benjamin a les lesions de columna, que Cyriax va ometre. L’expliquem més a fons en la fulla de “Principis de la Fricció”. Però podem destacar els següents efectes:

Mobilitza el teixit lesionat: d’aquesta manera aconsegueix desfer les adherències cicatrizales, deixant la cicatriu del teixit lesionat en perfecte estat.

Crea hiperèmia en el teixit: augmentant l’intercanvi de fluids dins del teixit, i desfent la substància P.de Lewis.

Aconsegueix una analgèsia temporal: en donar prioritat propioceptora als mecanoreceptores sobre els sensitius.

Massatge profund

Tots coneixem el poder del massatge en la circulació dels fluids i en la reducció neuromuscular. ÉS de gran ajuda al costat d’altres tractaments que ensenyarem en el curs.

Exercici

Explicarem un programa d’exercicis especials que són molt eficaços com a ajuda en la curació de tendons i músculs lesionats. En alguns casos també parlarem sobre programes d’exercicis que són d’ajuda en la recuperació d’una altra mena de lesions.

Articles recents

Ves al contingut