Mans de Sant

Per què amb la natació millorem de les lesions d’esquena

La pràctica de la natació és una opció per millorar de les lesions d’esquena. Tanmateix, cal seguir un consells per fer-ho adequadament. Mans de Sant, com a centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, es fa ressò d’aquests consells.

Els fisioterapeutes desaconsellen nedar a papallona si es pateix algun problema d’esquena, atès que aquesta postura genera un increment de la curvatura de la columna vertebral gens beneficiosa i, a més, pot provocar lesions al manegot dels rotatoris (conjunt de músculs i tendons que proporcionen estabilitat a l’espatlla). En aquest sentit, els experts recomanen nedar practicant un o un altre estil segons la patologia que es pateix.

Per exemple, si es té problemes de cervicals, aconsellen nedar a crol amb el cap fora, a crol normal, a esquena normal i, sobretot, a braça si es tracta d’una rectificació, i a esquena amb la barbeta a prop del pit si es pateix hiperlordosi.

Per a les persones que pateixin hipercifosi dorsal recomanen nedar a crol amb el cap enfora, sense hiperextensió cervical, o d’esquena amb la barbeta allunyada del pit. Així mateix, en cas de patologia lumbar, aconsellen nedar a crol amb el cap a dins, i en cas d’hiperlordosi, realitzar tots els exercicis d’esquena i braça vertical. A més, si es tenen problemes d’espatlla s’han d’evitar els estils de crol i esquena i nedar a l’estil braça. Els beneficis de l’exercici en el medi aquàtic

D’altra banda, els fisioterapeutes recorden que la immersió a l’aigua té una sèrie de beneficis per a la salut, com és l’efecte drenant, i el fet que pesem menys, cosa que ajuda en processos de recuperació de postoperatoris, persones amb artrosi i artritis, embarassades, etc. A més, existeix un menor risc de caigudes per a les persones grans i es pot enfortir la musculatura sense càrrega articular. “No és necessari saber nedar, només cal poder caminar per l’aigua per aconseguir beneficis”, expliquen els responsables dels quatre col·legis professionals.

Així, recorden que la fisioteràpia aquàtica té com a finalitat la rehabilitació o l’assoliment d’objectius específics físics i funcionals. Els resultats obtinguts confirmen que l’activitat física terapèutica, independentment del medi en què es desenvolupi, és una bona estratègia per millorar les variables que es consideren amb major freqüència (qualitat de vida, estat general de salut física i mental, capacitat funcional i dolor) en pacients que pateixen patologia crònica musculosquelètica, asseguren.

 La natació va molt bé per a les lesions

Articles recents

Skip to content