Mans de Sant

La fisioteràpia ajuda a tractar els mals de cap

Les cefalees o mals de cap són un dels trastorns més comuns entre la població. De fet, es calcula que el 90 % de les persones patirà un mal de cap en algun moment de la seva vida. El problema és que, pel lloc on se sent, es pensa que la causa del mal de cap és neurològica, cosa que porta molts pacients a buscar una resposta on no sempre hi és. Perquè les causes del mal de cap no sempre són de tipus neurològic sinó que, en moltes ocasions, poden procedir d’altres zones del cos.

El mal de cap pot ser causat per patologies o alteracions a nivell cervical o a l’articulació temporomandibular (ATM). És força freqüent que els mals de cap que pateixen les persones siguin a causa dels problemes osteomusculars, però gairebé mai es busquen les causes fora del propi cap. Això provoca l’infradiagnòstic de cefalees causades per problemes a les cervicals o a la mandíbula, cosa que també dificulta identificar la solució a aquests símptomes.

En aquest sentit, el fisioterapeutes que, davant d’un episodi continuat de cefalea, els pacients consultin també amb un fisioterapeuta o traumatòleg per comptar amb un diagnòstic més complet que permeti esbrinar si hi ha alguna patologia neuromusculoesquelètica que pugui ser la causa o unagreujant del problema. Alguns especialistes indiquen que els mals de cap poden ser puntuals i deguts a diverses raons, com si d’un constipat es tractés, i per aquest motiu només se sol consultar el neuròleg, perquè les persones pensen que es tracta d’un problema estrictament neurològic, però no sempre és així.

Suma de factors que causen el mal de cap Un mal de cap causat per afeccions cervicals o mandibulars pot produir símptomes similars a la migranya, amb aura o sense, i a la cefalea tensional, i fins i tot poden coexistir ambdós problemes i ser abordats només amb medicació. Si això passa, s’estarà tractant de manera no exitosa.

D’aquí ve la importància de comptar amb una valoració addicional a la neurològica i, sobretot, de prescriure un tractament que també tingui en compte, a través de la fisioteràpia, la necessària millora dels problemes cervicals o relacionats amb ossos, i articulacions involucrades en l’afecció.

La fisioteràpia, a més, pot ajudar a millorar la higiene postural i a prevenir, amb això, episodis futurs de cefalees, per la qual cosa es recomana incorporar un enfocament terapèutic en el tractament del mal de cap.

 La fisioteràpia ajuda contra el mal de cap a Sant Cugat

Articles recents

Skip to content