Mans de Sant

Feliç Dia Mundial de la Fisioteràpia

El Dia Mundial de la Fisioteràpia (8 de setembre) està dedicat aquest any a l’artritis, seguint les indicacions de l’organització internacional World Physiotherapy. El Dia Mundial és també una oportunitat per a tot el col·lectiu de crear consciència sobre la contribució crucial que fa la fisioteràpia per mantenir el bon estat de salut de les persones des de cada un dels àmbits d’actuació, afavorint la seva mobilitat i la seva independència.

Amb el Dia Mundial volem fer un recordatori a tota la població que anar al fisioterapeuta, almenys una vegada a l’any, ens aporta eines bàsiques per millorar la nostra salut.

L’artritis és una inflamació aguda o crònica de les articulacions amb símptomes com dolor, inflor, rigidesa i envelliment, que poden reduir funcionalitats i destresa. Pot afectar persones de totes les edats i condicions físiques, fet que a vegades no es té prou present. Sigui quin sigui el tipus d’artritis, cal mantenir-se físicament actiu i optar per hàbits de vida

saludables.

La fisioteràpia ha de formar part de l’equip multidisciplinari que pot ajudar a controlar l’artritis. El treball en fisioteràpia pot incloure diferents estratègies com elaborar un programa d’exercicis adaptat; augmentar la força, resistència, mobilitat i nivell d’activitat; trobar l’equilibri entre descans i activitat; controlar el dolor, la inflor i la rigidesa, modificar

activitats a la feina o a casa i, també, una avaluació global que ajudi a accedir

a l’atenció d’altres professionals.

El DMF ha de servir per prendre consciència sobre la importància de lluitar contra l’artritis, una patologia que pot acabar afectant la capacitat per fer vida professional, però també social i d’oci. Aquesta funció de la fisioteràpia és fonamental també a nivell preventiu i requereix una inversió per part del sistema de salut. Està demostrat que la fisioteràpia redueix el tractament farmacològic i, per tant, la despesa farmacèutica.

Articles recents

Skip to content